fallback

Фирми предлагат 360 работни места за съкратените от ВМЗ

Досега са регистрирани 411 освободени от завода, като голяма част са предпочели да получават обезщетения за безработица

13:30 | 22.02.13 г.

Общо 225 работодатели от Пловдивския регион са заявили готовност за разкриване на 361 работни места, които да осигурят работа на освободените работници от ВМЗ- Сопот. Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика, което е натоварено с намиране на последващата трудова реализация на работниците от ВМЗ след освобождаването им.

Посочва се, че става въпрос за професии като: машинен оператор в шевното производство, сервитьори, бармани, сладкари, готвачи, строителни работници, автомонтьори, шофьори, мебелисти, химици, инженери и др.

Работодателите от региона ще имат възможност да кандидатстват за разкриване на 3 866 субсидирани работни места, от които 2 766 по програми и мерки за обучение и заетост по Националния план за заетост за тази година.

Изпълнителният директор на „Радомир Метал Индъстрийз” АД - Радомир е предложил да назначи 21 специалисти в сферата на машиностроенето. Общините Сопот и Карлово са в готовност да наемат общо 500 души на работа по схема „Подкрепа за заетост” на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

КНСБ-Пловдив има подадена заявка за обучение на 15 болногледачи с възможност за стажуване по проект „Шанс за работа” от националния план през 2013 г., отчитат още от министерството.

Досега в бюрата по труда са регистрирани 411 освободени от ВМЗ-Сопот, като голяма част от работниците са предпочели да получават обезщетения за безработица.

На 26 и 27 февруари в Карлово ще се проведе трудова борса, на която ще присъстват работодатели от региона и страната с готовност за наемане на освободени работници.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:45 | 13.09.22 г.
fallback