IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фирми предлагат 360 работни места за съкратените от ВМЗ

Досега са регистрирани 411 освободени от завода, като голяма част са предпочели да получават обезщетения за безработица

13:30 | 22.02.13 г.
Фирми предлагат 360 работни места за съкратените от ВМЗ

Общо 225 работодатели от Пловдивския регион са заявили готовност за разкриване на 361 работни места, които да осигурят работа на освободените работници от ВМЗ- Сопот. Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика, което е натоварено с намиране на последващата трудова реализация на работниците от ВМЗ след освобождаването им.

Посочва се, че става въпрос за професии като: машинен оператор в шевното производство, сервитьори, бармани, сладкари, готвачи, строителни работници, автомонтьори, шофьори, мебелисти, химици, инженери и др.

Работодателите от региона ще имат възможност да кандидатстват за разкриване на 3 866 субсидирани работни места, от които 2 766 по програми и мерки за обучение и заетост по Националния план за заетост за тази година.

Изпълнителният директор на „Радомир Метал Индъстрийз” АД - Радомир е предложил да назначи 21 специалисти в сферата на машиностроенето. Общините Сопот и Карлово са в готовност да наемат общо 500 души на работа по схема „Подкрепа за заетост” на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

КНСБ-Пловдив има подадена заявка за обучение на 15 болногледачи с възможност за стажуване по проект „Шанс за работа” от националния план през 2013 г., отчитат още от министерството.

Досега в бюрата по труда са регистрирани 411 освободени от ВМЗ-Сопот, като голяма част от работниците са предпочели да получават обезщетения за безработица.

На 26 и 27 февруари в Карлово ще се проведе трудова борса, на която ще присъстват работодатели от региона и страната с готовност за наемане на освободени работници.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още