IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма да има лихви за просрочени прогнозни сметки на "Топлофикация-София"

Столичният общински съвет ще изготви типови споразумения за клиентите на дружеството, чиито задължения са погасени по давност

13:20 | 28.02.13 г. 1
Няма да има лихви за просрочени прогнозни сметки на "Топлофикация-София"

Столичният общински съвет прие мерки за оздравяването на „Топлофикация – София“ и подобряване на отчитането и обслужването на клиентите, съобщи БТА. Едно от одобрените предложения е да отпаднат лихвите при просрочено изплащане на прогнозните сметки.

В срок от един месец дружеството ще трябва да изготви и представи проект за новите общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди.

Плановете за оздравяване получиха подкрепата на 44 общински съветници, като единствено Георги Кадиев от БСП се въздържа. В началото на седмицата „червеният“ съветник предупреди, че отпадането на лихвите по прогнозни сметки може да доведе до фалит на топлофикационното дружество, защото хората няма да имат стимул да плащат преди изтичането на отоплителния сезон. 

Общинският съвет ще изготви още и проект за споразумение за клиентите на „Топлофикация“, чиито задължения са погасени по давност. Индивидуални споразумения пък ще бъдат изпращани на длъжници, чиито задължения са изискуеми.

Те ще могат да бъдат погасявани разсрочено. Ако записаният срок е спазван, няма да бъде налагана лихва, е записано още в предложението на общинските съветници. Ще бъде изготвена и програма за стимулиране на лоялните клиенти на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
h_jordanov
преди 11 години
Мисля че трябва да можеш и да се откажеш от услугата на топлофикация като си недоволен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още