IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат допълнително 13,5 млн. лв. за строежа на столичното метро

Средствата ще бъдат вложени в изграждането на отсечката на подземната железница до Бизнес парка и летището

13:22 | 01.03.13 г.
Отпускат допълнително 13,5 млн. лв. за строежа на столичното метро

За разширението на столичното метро ще бъдат дадени допълнително 13,5 млн.лв. целева субсидия. Това реши днес правителството в оставка по време на последното си заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата ще бъдат предназначени за изпълнението на етап III от подземната железница, включващ изграждането на два участъка. Първият участък е от бул. „Цариградско шосе“ през жилищен квартал. „Дружба“ до новия терминал на летище София. Вторият участък е трасето от жилищен квартал „Младост-I“ до ж.к. „Младост-IV“ / Бизнес парк.

Средствата се осигуряват предвид изключителната обществена, транспортна, социална и екологична значимост на софийското метро и стартирането на новото продължение към летище София и Бизнес парка, коментират от Министерски съвет.

Пропомняме, че строителството на участъка от "Цариградско шосе" до Летище "София" започна в края на ноември миналата година.

Участъкът от "Цариградско шосе” до летището ще бъде с дължина обща 5 км и ще има 4 метростанции. Той е разделен на три отсечки.

Общата сума на договорите с изпълнителите е на стойност 136 075 630 лв.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още