fallback

До две седмици ще бъде сформирано служебно правителство

Участниците в консултациите няма да бъдат членове в Обществения борд към служебния кабинет, каза президентът Росен Плевнелиев

18:01 | 01.03.13 г. 9

Има достатъчно време за сформиране на обществените съвети, които да следят работата на служебното правителство. Най-вероятно служебен кабинет ще имаме в следващите две седмици, каза президентът Росен Плевнелиев по дреме на консултациите за Гражданския борд.

„Това служебно правителство няма да бъде „правителство в сянка“, няма да бъде и някаква форма на заместител на парламента“, посочи още той.

Срещата започна с конфликт, след като представителите на простиращите напуснаха заседанието с думите, че не искат да сядат на една маса с хората, срещу които протестират.

Плевнелиев уточни, че поканените да участват в консултациите няма да бъдат бъдещите членове на Обществения съвет. В четвъртък от Президентството публикуваха списък с поканените на заседанието и веднага започнаха спекулации защо са избрани именно тези хора.

В общественият съвет ще бъдат включени представители на гражданските организации от много сектори, национално представените синдикати и работодателските организации. В зависимост от темите ще бъдат канени изтъкнати учени, експерти и други, коментира по време на заседанието днес президентът.

Той уточнява, че общественият съвет ще бъде структуриран по теми и по секторни политики, за да има конкретни разговори и конкретни решения по тях, съобщават от прессекретариата на Президентството.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:47 | 02.09.22 г.
fallback