IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчни облекчения за бизнеса обещават от ДСБ

Иван Костов се ангажира с откриване на нови работни места при представянето на платформата на партията за изборите през май

14:25 | 08.04.13 г. 9
Данъчни облекчения за бизнеса обещават от ДСБ

Три стъпки за по-добра България – доходи, работа и сигурност, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов, след като партията му представи днес платформата си за изборите през май.

Костов беше категоричен, че тъмносините ще действат по ясни стъпки за излизане от кризата и отново наблегна на опита, който имат негови експерти в тази област. По негови думи страната ни е доведена до дълбока криза, а ДСБ казва: “Има изход”.

Той сложи акцент и върху данъчни облекчения за бизнеса и се ангажира със запазване на съществуващите работни места и откриване на нови.

Лидерът на ДСБ отново изведе на преден план борбата с монополите. Още в началото на протестите тъмносините се обявиха за антимонополно законодателство. Доходите могат да бъдат освободени от монополите и да се създаде нова антимонополно законодателство, обяви Костов.

Гарантираме финансова стабилност чрез запазване на валутния борд, обявиха още от ДСБ. Тъмносините сложиха акцент и върху облекчения за малкия и среден бизнес, най-вече при стартирането му.

Хората на Костов се заканиха, че ще заменят досегашната система на предварителни разрешения и проверки за започване на среден и малък бизнес със система на последващ контрол. От ДСБ обявиха и реформи в образованието – осъвременяване на изискванията.

Светослав Малинов пък обяви война на мафията, както и увеличение на парите за здраве от 4,1% на 6% от БВП без увлечение на здравните вноски. “Зад всяко от тези предложения има конкретни законодателни стъпки”, посочи Малинов.

По думите на Иван Костов броят на депутатите в 42-то на НС на ДСБ ще бъдат повече, отколкото в предишното. Светослав Малинов пък обяви, че със “Синьо единство“ ще продължат да работят за обща формация след изборите.

Костов беше категоричен, че разочарованието на сините избиратели от разлъката на двете партии ще бъде бързо преодоляно, защото избирателите ще припознаят истинското дясно. По думите на Костов и “Синьо единство“, и ДСБ имат интерес да са парламентарно представени, за да защитят интереса на десните избиратели.

Dnes.bg припомня, че формацията на Костов и на Надежда Нейнски трябваше да се явят заедно на изборите, но до споразумение така и не се стигна, а причините за раздора не бяха ясно изказани. Тъмносините продължават да твърдят, че коалицията не е абсолютно провалена.

В своето изявление Светослав Малинов отправи и остри критики към правителството на ГЕРБ. По думите му никога дясно правителство не е предизвиквало социални протести и сега ДСБ трябва да покаже истинското лице на десните.

От своя страна пък Костов отново намекна, че ГЕРБ са избягали от отговорност, като са подали оставка. Според мнението на ДСБ подкрепата на ЕНП за ГЕРБ била протоколна и било много показателно, че ГЕРБ не могли да вкарат страната ни в Шенген.

Иван Костов критикува и посочения от БСП за техен бъдещ премиер Пламен Орешарски, който по думите на лидера на ДСБ не е експерт, който може да стои начело на програмно правителство. Според Костов такъв кабинет не би могъл да е стабилен.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 2
jelenski
преди 11 години
Костов дава смели обещания, щото знае, че няма да му се наложи да ги изпълнява. След Герберското разграбване е време за програмен кабинет на действията, не на обещанията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 2
ogito
преди 11 години
а фондация бъдеще за българия ще действа ли пак?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 4
profit1
преди 11 години
В България е така единствените ,които предлагат нещо шо годе смислено си заминават.Идва Болен Сидеров "НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ" КОНФИСКАЦИЯ "това са модерните лозунги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 4
Chick-Chirick
преди 11 години
Другарят Доц. Д-р. Иван Костов (няма майтап, наистина така го представят в едно ... http://***.youtube.com/watch?v=Cwhe7bMRzSM), трябва вече да заеме мястото си в извънпарламентарното пространство при своите авери Стефан Софиянски & Co. Правете си PDF-и за спомен, скоро коментари под статии с или за него ще са история.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 7
bgMan
преди 11 години
И тия като другите аутсайдери с чужда пита помен правят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 3
deant
преди 11 години
Тея цифри могат да се получат САМО ако падне борда и почнем да печатаме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 13
rumen221
преди 11 години
КОСТОВ, ТРУДА Е СТОКА, КАТО ВСЯКА ДРУГА И ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА! (Хляба първо го плащаш, а после го ядеш) А ЧЕСТЕНИТЕ ЧАСТНИЦИ, ако не могат да плащат - ТРЯБВА ДА ФАЛИРАТ, ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ!СПОРЕД РАЛНАТА НИ ПРОИЗВОДИТЛНОСТ:- Минималната заплата трябва да е 1880 лева!- Минималната пенсия за труд 730 лева (40% от МИН. заплата)!- Социалните помощи 241 лева!- Майчинските да са 80% от заплатата на майката, или социалната помощ, но не повече от средната заплата за страната.ПО-НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ СА ФОРМА НА СОЦИАЛЕН И ФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 3
nikolait
преди 11 години
аз лично виждам доста разумни неща! Нека и другите партии да дават смислени предложения. А не изборната кампания да се превръща в говорилня и спорове за комунизма, Турция и ДПС, ромите и прочие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още