IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравното министерство намери решение за болницата в Девин

Лечебното заведение, което осигурява здравните услуги на три родопски общини, ще заработи отново

17:06 | 19.04.13 г.
Здравното министерство намери решение за болницата в Девин

Министерството на здравеопазването има ясен план за възстановяване на болницата в Девин, осигуряваща здравните услуги за жителите на Девин, Борино и Доспат. Това е заявил министърът на здравеопазването в служебния кабинет проф. Николай Петров, цитиран от пресцентъра на ведомството.

Предложен е конкретен план с ангажименти в няколко посоки. Екип от юристи на Министерството на финансите на място ще съдейства на общинските власти за освобождаване от сегашните тежести на запорираната сграда на болницата в Девин чрез прехвърлянето им към друга общинска собственост.

Очакванията са това да се случи до няколко седмици, след което новосъздаденото дружество за изнесена болнична помощ ще може да се настани в сградата и да разкрие няколко отделения с необходимата апаратура и специалисти.

До разкриването на болницата в Девин, с цел осигуряването на болнична помощ, здравното министерство е предприело временни мерки. През следващите дни предстои  разкриване на стационар в няколко стаи на територията на Центъра за спешна помощ, в които ще има дежурен лекар и мобилна апаратура.

Увеличен е и броят на екипите на Спешна помощ, които при необходимост да поемат спешните случаи в трите общини. Осигурени са и три мобилни кабинета с лаборатория, рентген и ехограф, които от следващата седмица ще бъдат позиционирани в Девин. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още