IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експертни групи работят за премахване на ограниченията за износ на ток в Турция

Създаването на работните групи беше договорено при посещението на енергийния министър Василев в Истанбул

17:21 | 10.05.13 г.
Експертни групи работят за премахване на ограниченията за износ на ток в Турция

Две работни групи ще работят за реализирането на основните енергийни проекти между България и Турция. Сред тях са газопроводът „Набуко – Запад“ и ограниченията за износ на електричество. Сред приоритетите са още и газовите и електроенергийните интерконекторни връзки.

Това договори министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев при посещението си в Истанбул. Той е разговарял със своя колега Танер Йълдъз, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство у нас. На работната среща е присъствал и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Божан Стоянов. 

Първите резултати от работата на групите ще станат ясни на 21 май. 

Припомняме, че през последните месеци Електроенергийния системен оператор (ЕСО) ограничава производството на електричество от някои централи, а причината е ниското потребление в страната. По технически причини е ограничен и износът на електричество към Турция – един от големите потребители на електричество в региона.

Кризата намали и износът към друг традицонен пазар за нашата електроенергия - Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още