fallback

Планът „Орешарски“ е реалистичен, но пропуска плоския данък и „Белене"

"Необходимо е вече да започне работата по бюджет 2014", коментира политологът Петър-Емил Митев

09:04 | 20.05.13 г. 24
Автор - снимка
Редактор

„Планът „Орешарски“ изглежда реалистичен, но в него са пропуснати проблемните точки от предизборните програми, като плоския данък и проектът „Белене“. Въпреки това е добра алтернатива“, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR политологът Петър-Емил Митев. Той обаче уточни, че е важно да бъде разграничено дали набелязаните мерки от бившия финансов министър са краткосрочни или обхващат цял мандат.

Според експерта съставянето на кабинет е сложна задача, но не и невъзможна. „Очевидно е, че има нужда от бързи решения, защото в противен случай хората отново ще излязат на улицата, а това ще доведе до изключително тежка политическа криза, от която ще пострадат отношенията между гражданите и институциите“, каза Митев.

По думите му е много важно да бъдат откроени общите проблемни точки за страната, с които ще се сблъскат бъдещите управляващи, без значение от коя партия са.

„Необходимо е например вече да започне работата по бюджет 2014, както и да бъде изградена позицията на България за разчетите на Европейския съюз за следващия отчетен период. Трябва да бъде направена равносметка за управлението на ГЕРБ, за да се вземат нужните мерки“, обясни още политологът.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:45 | 11.09.22 г.
fallback