IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планът „Орешарски“ е реалистичен, но пропуска плоския данък и „Белене"

"Необходимо е вече да започне работата по бюджет 2014", коментира политологът Петър-Емил Митев

09:04 | 20.05.13 г. 24
Автор - снимка
Редактор
Планът „Орешарски“ е реалистичен, но пропуска плоския данък и „Белене"

„Планът „Орешарски“ изглежда реалистичен, но в него са пропуснати проблемните точки от предизборните програми, като плоския данък и проектът „Белене“. Въпреки това е добра алтернатива“, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR политологът Петър-Емил Митев. Той обаче уточни, че е важно да бъде разграничено дали набелязаните мерки от бившия финансов министър са краткосрочни или обхващат цял мандат.

Според експерта съставянето на кабинет е сложна задача, но не и невъзможна. „Очевидно е, че има нужда от бързи решения, защото в противен случай хората отново ще излязат на улицата, а това ще доведе до изключително тежка политическа криза, от която ще пострадат отношенията между гражданите и институциите“, каза Митев.

По думите му е много важно да бъдат откроени общите проблемни точки за страната, с които ще се сблъскат бъдещите управляващи, без значение от коя партия са.

„Необходимо е например вече да започне работата по бюджет 2014, както и да бъде изградена позицията на България за разчетите на Европейския съюз за следващия отчетен период. Трябва да бъде направена равносметка за управлението на ГЕРБ, за да се вземат нужните мерки“, обясни още политологът.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

23
rate up comment 5 rate down comment 0
Achtung
преди 10 години
ivan.ivanov е много прав за ситуацията в провинцията, особено извън областните градове е пълна катастрофа. За съжаление да се спори със софиянец по този въпрос е пълна загуба на време, столицата е друга България. Проблемите които има в малките населени места, след 10 години ще са в областните градове, а след още 10 и в София, Варна и Бургас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
В огромен брой американски училища, особено в по богатите им квартали, пише с големи букви, че това е място освободено от пушачи. Става въпрос за гимназиите им.Но в същото време, продажбата на наркотични вещества там е факт. Така че, когато въведоха тия ограничения, на мен ми се стори, че е необходимо, за да се освободо пазар за стоката на английската кралица и сие, плюс електронните цигари. За интересите на хората, естествено не става дума, те са на изчезване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 1 rate down comment 2
kalendar
преди 10 години
аз не съм казал, че не са кадърни...казвам, че там опциите им са адски малко(не се хващай за конкретното село...макар, че и там е така)-или бачкаш на каквито условия ти каже чорбаджията или не бачкаш.Между другото аз цъкнах + на желенски:) Ако питаш що-щото 80% от коментарите са в негов стил, но на обратно-и си цъкат помежду си + заблудените. Не виждам обективна критика. Та си помислих, че не е зле и другите зомбита да получат подкрепа:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 5 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Абе кой ти цъка на тебе плюсове не ми е ясно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Аз имам колега от Мечка. Много кадърен човек. Но е и над 50 все пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 3 rate down comment 25
jelenski
преди 10 години
България има нужда от програмно правителство, което да ни измъкне от безизходицата и мизерията, в която ни вкараха ГЕРБ! И това може да стане само с програмата на БСП и предприемане на реални действия за стабилизиране на положението в страната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 4 rate down comment 1
kalendar
преди 10 години
дааам...е всичко това дето сте оплюли Иван Иванов е...как да кажа-не че той е прав, ама аргументите ви са чудесни само ако сте в голям град-отидете в село...да кажем Мечка и си прочетете пак писанията как изглеждат от там. Защото представляват доста ограничена гледна точка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 8 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Ако се появи критична нужда, ще има и взрив. Реално е и е нормално. Даже се надявам да стане по-скоро. Само тогава нещата ще се регулират, макар и насилствено. Тоя народ трябва да разбере, че трябва се бори. Не е нужно да се делим на работодатели и работещи. Само се надявам некоректните да фалират/изчезнат по скоро, защото болшинството от тях точно така смъкват цените - като не плащат заплати. Това е гадно, както за работещите така и за коректните, които плащат (да има и такива).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 13 rate down comment 2
nikem
преди 10 години
Всеки гледа от своята камбанария. Това неминуемо ще доведе до проблеми на работодателите. Работниците си ги имат. Има прекалено много работещи в провинцията, с ниски заплати, с ненормално дълго работно време, на които се плаща със закъснение. И аз отначало си мислех, че е пълно с мързеливци, но се оказа, че не е така. По мои сметки взривът ще е след няколко месеца. Ситуацията, която ivan.ivanov описва е реална.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 1
ivan.ivanov
преди 10 години
Разбирам какво искате да кажете. Ще ви помоля да се поставите на мястото на човек, който трудно може да си намери работа. Вие издържате семейство и а вашия доход е единствен в него.Търсили сте в продължение на месеци и накрая ви предлагат работа на 4 часов работен ден, но ще работите по 10-12 часа, 6 дни в седмицата. Какво ще направите?Мислите ли, че 40-50 годишна жена ще има смелостта да си поиска неплатената отпуска от своя работодател?За забавянето на заплатите съм съгласен, но само ако се случи един или два пъти. В България масово се бавят заплати за 3 до 6 месеца. Много често тези заплати дори не биват платени. Сигналите до Инспекцията по труда не вършат работа, защото инспекцията не може да задължи работодателите да изплатя задълженията.Вие ще кажете, че служителите могат да осъдят работодателя.Според вас, дали една 50 годишна жена ще започне дело срещу нейния работодател?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още