IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Festo има намерение да строи втори завод в София

Новината беше оповестена по време на посещението на президента Плевнелиев в германската провинция Баден-Вюртемберг

20:21 | 27.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Festo има намерение да строи втори завод в София

Компанията Festo има намерение да изгради втори завод в София. Инвестицията ще бъде на стойност около 3 млн. евро, а откритите работни места – над 600. Новината беше оповестена по време на посещението на президента Росен Плевнелиев в германската провинция Баден-Вюртемберг.

Festo е производител на автоматични пневматични и електрически системи и технологии.

По време на своите срещи в Баден-Вюртемберг президентът Плевнелиев е откроил възможността у нас да бъдат произвеждани компоненти за автомобилната индустрия – фарове, автостъкла, климатични инсталации и спирачни системи. Вероятен инвеститор е Daimler, отбелязват от пресцентъра на държавния глава. Очаквани са и посещения от страна на представители на фирма Bosch.

За да има успех подобно намерение обаче е необходимо подобряване на качеството на образованието, отбелязва още Плевнелиев. „Трябват инженери, програмисти, дизайнери и това е ясното послание”, заяви още той.

Според него успех ще донесе и подкрепата за клъстерите, в които вече работят чужди компании у нас. Един от тях е автомобилният, смята Плевнелиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още