fallback

Председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова е подала оставка

Новият състав на енергийния регулатор ще е ясен до часове

14:55 | 05.06.13 г. 5

Целият състав на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е подал оставка. Някои от членовете на регулатора са направили това по-рано, а днес оставка е подала и председателят на комисията Евгения Харитонова.

Новият състав на ДКЕВР ще стане ясен до края на деня, съобщи премиерът Пламен Орешарски. Той увери, че няма да допусне ново увеличение на цени на енергията.

„Имам известна надежда, че в следващите седмици можем да имаме и по-добри новини, нека не избързваме, каза министър-председателят“, загатвайки, че токът може и да поевтинее. Има известни резерви в системата, но всичко, което кажа в повече, ще бъде ненужно избързване, предпазливо обяви той.

Орешарски беше категоричен, че никога ситуацията в страната не е било по-зле – не само като цифри, но и като бизнес климат, заради отчаянието на хората и натрупаните проблеми в различни нива на публичния сектор.

Той посочи, че това са общите му впечатления и не би си позволил „пропаганда с цифрите.“ Премиерът обеща „коректно, без пропагандни елементи“ да бъде уведомено обществото за реалната ситуация, която кабинетът заварва.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:32 | 01.09.22 г.
fallback