IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова е подала оставка

Новият състав на енергийния регулатор ще е ясен до часове

14:55 | 05.06.13 г. 5
Председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова е подала оставка

Целият състав на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е подал оставка. Някои от членовете на регулатора са направили това по-рано, а днес оставка е подала и председателят на комисията Евгения Харитонова.

Новият състав на ДКЕВР ще стане ясен до края на деня, съобщи премиерът Пламен Орешарски. Той увери, че няма да допусне ново увеличение на цени на енергията.

„Имам известна надежда, че в следващите седмици можем да имаме и по-добри новини, нека не избързваме, каза министър-председателят“, загатвайки, че токът може и да поевтинее. Има известни резерви в системата, но всичко, което кажа в повече, ще бъде ненужно избързване, предпазливо обяви той.

Орешарски беше категоричен, че никога ситуацията в страната не е било по-зле – не само като цифри, но и като бизнес климат, заради отчаянието на хората и натрупаните проблеми в различни нива на публичния сектор.

Той посочи, че това са общите му впечатления и не би си позволил „пропаганда с цифрите.“ Премиерът обеща „коректно, без пропагандни елементи“ да бъде уведомено обществото за реалната ситуация, която кабинетът заварва.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Ще ги защитава новото правителство. Целта не е да притиснат монополите а да ни натресат дълг за да сме в състояние да им плащаме!пак ще цитирам твърдението си от преди няколко дни."45STRAHOСледвай2преди 4 дниЧобанов: "Очакваме "дупка" в бюджета от 1 млрд. лева"Този господин откри Америка! Много от нас тая дупка я очаквахме при варианта БСП и сие на власт! И тя ще става все по голяма със следващите бюджети ! :D:D" Днес, по новините, той спомена цифрата два милиарда вече! Очаквайте "хвърлянето в общественото пространство" на още по големи цифри. Подготвя се общественото мнение за скорошно увеличаване на задълженията ни! ;)...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
Tikvarova
преди 10 години
"Желенски", спри се бе симпатяго! Толкова глупости наговори в този форум, че чак не е истина! То бива да си заблуден, но това твойто граничи с малоумие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
jelenski
преди 10 години
Въобще няма да ни липсва! Да ни продават тока 3 пъти по-скъпо и след това да искат и увеличение да правят! Стана й ясно, че времето на Герберските кражби свърши
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още