fallback

Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност

Росен Плевнелиев отмени и планираното си посещение за официалната церемония за откриването на Дунав мост 2

10:58 | 14.06.13 г. 9
Автор - снимка
Създател

Президентът Росен Плевнелиев ще свика Консултативния съвет за национална сигурност, съобщиха от прессекретарията на Президентството. Насроченото заседание е за 20 юни, като единствената тема ще бъде реформата в сектор "Сигурност". 

Днес Плевнелиев няма да участва в официалната церемония по откриването на Дунав мост 2, като причината е "днешното решение на Народното събрание за избор на председател на Държавната агенция "Национална сигурност", допълват от пресцентъра. 

Припомняме, че по-рано днес депутатите избраха Делян Пеевски за шеф на ДАНС. След избора си той заяви, че първата му работа е да върне държавността и да пресече контрабандните канали. 

Преди два дни Росен Плевнелиев заяви, че ще подпише указа за обнародването на Закона за ДАНС, приет от Народното събрание, въпреки че има известни резерви. 

"От страна на политическите сили, предложили тази законова промяна, бе изразено разбиране, както и политическа воля да се съобразят с представените от държавния глава аргументи. Росен Плевнелиев получи уверение, че текстът ще бъде коригиран и няма да се наложи той да сезира Конституционния съд", съобщиха тогава от Президентството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:57 | 12.09.22 г.
fallback