IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност

Росен Плевнелиев отмени и планираното си посещение за официалната церемония за откриването на Дунав мост 2

10:58 | 14.06.13 г. 9
Автор - снимка
Създател
Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност

Президентът Росен Плевнелиев ще свика Консултативния съвет за национална сигурност, съобщиха от прессекретарията на Президентството. Насроченото заседание е за 20 юни, като единствената тема ще бъде реформата в сектор "Сигурност". 

Днес Плевнелиев няма да участва в официалната церемония по откриването на Дунав мост 2, като причината е "днешното решение на Народното събрание за избор на председател на Държавната агенция "Национална сигурност", допълват от пресцентъра. 

Припомняме, че по-рано днес депутатите избраха Делян Пеевски за шеф на ДАНС. След избора си той заяви, че първата му работа е да върне държавността и да пресече контрабандните канали. 

Преди два дни Росен Плевнелиев заяви, че ще подпише указа за обнародването на Закона за ДАНС, приет от Народното събрание, въпреки че има известни резерви. 

"От страна на политическите сили, предложили тази законова промяна, бе изразено разбиране, както и политическа воля да се съобразят с представените от държавния глава аргументи. Росен Плевнелиев получи уверение, че текстът ще бъде коригиран и няма да се наложи той да сезира Конституционния съд", съобщиха тогава от Президентството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 20 rate down comment 2
i_ivanov80
преди 10 години
Аз в доста постове съм Ви написал, че всички които гласувате за БСП и АТАКА или сте безумни наивници или сте тапунгери.Също така Ви бях написал, че ГЕРБ съвсем не е китка росна, но със сигурност е много по малкото зло от очертаващата се коалиция между БСП и ДПС, по простата причина, че Борисов е управляем от Европа и САЩ.И най накрая Ви бях написал, че дойдат ли БСП и ДПС на власт, ще могат да бъдат свалени само с кръв!!!Това е истината!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
dikobraz
преди 10 години
днес е 14 юни, а до 20 юни какво ще се прави.Това си е една седмица...Може би седенки...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 21
jelenski
преди 10 години
Герб ги е страх, значи е добър ход. ГЕРБ целят гражданска война, а така се махат провокаторите. Това е единственият шанс да се махнат всички Герберски установки, затова Цветанов и герберите са така същисани - щото ще им се развалят плановете да манипулират държавата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 1
hellwitch
преди 10 години
На това му се вика преврат.Дано от НАТО и ЕС да помогнат, че се го закъсали здраво. Държавата ни очевадно е превзета отвътре.Да дадат националната сигурност на маргинал от ДПС
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
data
преди 10 години
Е ако не е подписал указа все още е време да НЕ ГО ПОДПИСВА !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още