fallback

Орешарски: Делян Пеевски трябва да се справи с контрабандата

Уважавам президента и неговото мнение, посочи министър-председателят Пламен Орешарски

20:09 | 14.06.13 г. 7

Очаквам Делян Пеевски да си върши работата прецизно. Очаквам от него на първо място подобряване събираемостта на приходите и намаляването на контрабандата в България.Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на брифинг, организиран след официалното откриване на Дунав мост 2, по повод назначаването на Делян Пеевски за ръководител на Държавната агенция "Национална сигурност".

Орешарски каза заяви, че основно негово притеснение е големият размер на контрабандата, много по-голямо от преди кризата.

По повод реакцията на президента Росен Плевнелиев, че кредитът му на доверие бил изчерпан, премиерът бе категоричен, че "уважава президента и уважава неговото мнение". 

Орешарски бе попитан и за протестиращите срещу назначаването на Пеевски. "Да, притесняват ме протестите. Винаги ме е притеснявало, когато е имало гражданско недоволство. В случая обаче обществото ни е разделено на една група за сметка на други", посочи той.

Премиерът отказа да коментира има ли доволни и кои са тези представители на обществеността, които подкрепят избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Той отказа да обясни и защо не са били проведени обществени дискусии във връзка с избора.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:04 | 07.09.22 г.
fallback