IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски: Делян Пеевски трябва да се справи с контрабандата

Уважавам президента и неговото мнение, посочи министър-председателят Пламен Орешарски

20:09 | 14.06.13 г. 7
<p>
	Пламен Орешарски. <em>Снимка: БТА</em></p>

Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Очаквам Делян Пеевски да си върши работата прецизно. Очаквам от него на първо място подобряване събираемостта на приходите и намаляването на контрабандата в България.Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на брифинг, организиран след официалното откриване на Дунав мост 2, по повод назначаването на Делян Пеевски за ръководител на Държавната агенция "Национална сигурност".

Орешарски каза заяви, че основно негово притеснение е големият размер на контрабандата, много по-голямо от преди кризата.

По повод реакцията на президента Росен Плевнелиев, че кредитът му на доверие бил изчерпан, премиерът бе категоричен, че "уважава президента и уважава неговото мнение". 

Орешарски бе попитан и за протестиращите срещу назначаването на Пеевски. "Да, притесняват ме протестите. Винаги ме е притеснявало, когато е имало гражданско недоволство. В случая обаче обществото ни е разделено на една група за сметка на други", посочи той.

Премиерът отказа да коментира има ли доволни и кои са тези представители на обществеността, които подкрепят избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Той отказа да обясни и защо не са били проведени обществени дискусии във връзка с избора.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Орешарски иска да ни каже, че Пеевски, който се държи по-зле и от мутрите, които влизаха в заведенивто ми на времето и шефът им ме "помоли" да се хранят всеки ден при мен, а аз не знам с какъв акъл му казах, че ще ми изгонят клиентите и не мога да се съглася, и само една случайност, оказа се че сред мутрите имам братовчед от по горна линия, та така се спасих!Та Пеевски, какво искат да ни кажат тия?Че той да се разкъса между бизнеса, семейството си, ако го има, и ДАНС, ами той трябва да работи поне 204 часа вместо 24.Какви глупости ми говори Орешарски!Плюс, телевизиите, медиите, които ни заливат с помия и са негов бизнес......, какво иска да ни каже наемникът Орешарски??да сме готови за още по-голяма помия!Орешарски, продаваш нещо, което не ти принадлежи!Продаваш България, предателю!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Станишев си повярва, че хората му вярват на черния пиар, който ни спретна от минутата, в която заяви, че печелят!Толкова внушения направи и си повярва, че му вярват, но наааааааа, не става!Вън Станишве, вън Сидеров! Вън! Като е казал народът, не е луд тоя, дето яде баницата, а тоя, който му я дава!Само че ще се задавите с нея! Вън, мекерата гадни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Ако някой печели от контрабанда да речем 100 лв, влезе във властта и чрез нея легално му се отвори възможност да печели 10 000 струва ли си да сведе до минимум или се откаже от контрабандата? Бизнеса си е бизнес и изисква жертви! ха ха ха:D .. Има ли логика?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
male4ko
преди 10 години
Boikotiraite vsichki firmi na Peevski!! Ne kupuvaite ot nego!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
karadjata
преди 10 години
странна работа бандит да се бори с контрабандата. тоя Орешарски май само орехи има в главата. Що за наглост е това? тия от БСП и ДПС съвсем са загубили реална представа какво е морал и етика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още