fallback

БСП приема решението на Пеевски да се оттегли от поста си

Назначението на Пеевски е предизвикало очаквана яростна политическа и обществена съпротива, уверени са от левицата

22:14 | 15.06.13 г. 10

Парламентарната група на Коалиция за България приема решението на Делян Пеевски да се оттегли от поста си на председател на ДАНС и ще подкрепят нова номинация от страна на Пламен Орешарски, гласи официалната позиция на групата, публикувана на сайта на БСП.

"Ние подкрепихме кандидатурата на г-н Пеевски за председател на ДАНС с ясното съзнание, че днес на България е нужна силна и решителна личност, която да обяви и действително да проведе война с организираната престъпност и корупцията, да спре милиардите изтичащи в контрабандни схеми и да пречупи връзката между мафията и различни политически и икономически кръгове в страната", се казва още в позицията на столетницата.

От партията коментират, че е крайно време да бъде сложен край на "безогледни кражби и източване, защото хората това искат". Според БСП Пеевски е имал желание да довърши докрай в битката срещу това и да покаже крайни резултати.

Неговото назначение обаче е предизвикало очаквана от нас яростна политическа съпротива. "Предимно от онези, които се страхуват, че ще трябва да отговарят пред закона за престъпленията, които са извършвали докато са били облечени във власт", заявяват от левицата.

Те признават и че назначението е предизвикало и силна обществена реакция в социалните мрежи и граждански протести. "Ние чуваме гласа на хората и с него трябва да се съобразим. Затова в Народното събрание ще уважим тяхното мнение и ще подкрепим премиера Орешарски да предложи нова кандидатура за председател на ДАНС".

"Наясно сме, че има добре планиран и финансово обезпечен план за дестабилизация на страната и генериране на хаос, за да може Бойко Борисов, Цветан Цвентанов да прикрият своите злоупотреби във властта", заявяват в официалната си позиция от БСП.

Затова още от първите дни на своето управление кабинетът „Орешарски" бе атакуван от ГЕРБ, без да му бъде даден онзи кредит на доверие от 100 дни, който е получавало всяко правителство на България от началото на промените до днес. Опитите за дестабилизация ще продължават и занапред1 уверени са от партията.

Два поредни дни протести блокираха центъра на столицата срещу назначението на Делян Пеевски начело на Държавната комисия за национална сигурност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:35 | 10.09.22 г.
fallback