fallback

КЗК отмени поръчката за изграждане на Северната скоростна тангента

Жалба срещу решението на шефа на АПИ подаде Консорциум "ХПВС - ССГ"

11:43 | 21.06.13 г. 1

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров за избор на строител на Северната скоростна тангента (от км 0+000 до км 16+540). Жалбата беше внесена от Консорциум „ХПВС- ССТ”.

Анализът на комисията показва, че класираният на първо място участник Съвместно предприятие „Салини-Импреджило” не е представил доказателства, че предложените от него експерти за позиции „Ръководител на обекта”, „Заместник ръководител на обекта” и „Координатор по безопасност и здраве” отговарят на минималните изисквания на възложителя.

Това представлява нарушение съгласно Закона за обществените поръчки и офертата е следвало да бъде отстранена от участие в процедурата, тъй като комисията, определила участника, вече е изискала допълнително документи и за тримата предложени експерти. С това искане възможността за допълване на плик № 1 е използвана и изчерпана, посочват от антимонополното ведомство.

КЗК връща процедурата за ново разглеждане на документите от офертите на участниците, представени в плик № 1 - „Документи за подбор”.

Припомняме, че проектът беше сочен като една от възможностите за по-бързо усвояване на средствата по ОП "Регионално развитие". Участниците в търга предложиха оферти за строителство на стойност между 150 и 230 млн. лева. 

Пътят част от проекта за връзка между София и Калотина. Той трябва да свърже магистралата „Калотина – София“ със софийския околовръстен път, като трябва да е пригоден за скорост от 120 км/ч. Отсечката е с дължина около 16,5 километра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:18 | 13.09.22 г.
fallback