IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководството на НДСВ подаде оставка

До избирането на нов председател на партията ръководството в оставка ще работи за обединението на център-дясното пространство

15:55 | 22.06.13 г. 2
Ръководството на НДСВ подаде оставка

Ръководството на НДСВ начело с председателя Христина Христова подаде оставка. Това стана днес на заседание на Националния съвет на партията в София, съобщават от пресцентъра на политическата сила.

“Резултатите, които постигнахме на предсрочните парламентарни избори са далеч от желаните и затова всички от ръководството на партията подаваме оставките си”, коментира Христова.

Тя представи и анализ на изборните резултати от провелия се вот на 12 май.

“Подаваме оставки, но не абдикираме от своята отговорност и до провеждането на конгрес за избор на нов председател на партията ще работим за обединяване на център-дясното пространство, какъвто мандат ни давате днес”, подчертава Христова.

Националният съвет прие също така и позиция във връзка с актуалната политическа ситуация в страната. В декларацията на НДСВ се дават конкретни предложения за промяна на Изборния кодекс като въвеждане на задължителното гласуване, електронното гласуване, преференциалното гласуване и други мерки, чрез които изборният процес да бъде по-прозрачен и демократичен.

“Ситуацията в България може да се определи с една думата – „криза”. Криза на доверието в държавността, криза на доверието в институциите, криза на доверието в политиците”, посочва се в позиция на партията.

НДСВ вече алармира, че правителството и подкрепящото го „мнозинство” изчерпаха кредита си на доверие. Губи се време, подменят се приоритетите, наблюдаваме нови и нови кадрови решения, които са истинска провокация срещу здравия разум на хората и чувството им за справедливост. Мерките, които предлага правителството на този етап, са палиативни, без ясни източници на финансиране, допълват от партията.

От партията определят като единственото положително нещо в обществения живот успешното доизграждане на гражданското общество и самосъзнанието на българите като равноправни участници в обществените процеси.
”Прогнозираме, че ако управляващите не се вслушат в гласа на хората има опасност от ескалация на напрежението и непредвидими последствия, за което единствено виновни ще са правителството и трите партии, осигурили неговото избиране”, заключават от НДСВ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 1
kane
преди 10 години
.. завършила е вече реституцията на т.н български монарси явноАко има нещо с което особенно се гордея в РБ това е че монарсите са прогонени от нашите земи/трябва да оттам почит и заслуги на комунизма и за това/ и наистина изглежда демократична страна. Браво българи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
serafima
преди 10 години
Кои бяха тия? Така ще питаме след няколко години за ГЕРБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още