fallback

Ваньо Танов ще бъде освободен по негово желание

Влошено здравословно състояние на шефа на Агенция „Митници“ забавя отстраняването му, уточни финансовият министър Чобанов

15:08 | 01.07.13 г. 7

Директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов ще бъде освободен по негово желание след подобряване на здравословното му състояние, съобщи министърът на финансите Петър Чобанов.

Тази сутрин от Министерството на финансите и от Агенция „Митници“ не отговориха категорично отстранен ли е от поста му Танов. Двете институции коментираха пред Investor.bg, че директорът на агенцията е в болнични за неясен период от време. Той е бил приет по спешност в болница, уточниха още от Агенция „Митници“. Официално заповед за освобождаването му не е подписвана.

Финансовият министър потвърди информацията за влошеното състояние на Ваньо Танов. За временно изпълняващ длъжността е назначен неговият заместник Борислав Борисов.

Танов е трябвало да участва в международна среща във Варна и това е наложило отлагането на неговото освобождаване, допълни още Чобанов. Постъпването в болницата обаче е променило плановете му.

След като Танов се възстанови, той ще бъде освободен и ще бъде проведен конкурс за нов директор на Агенция „Митници“, допълни още финансовият министър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:37 | 14.09.22 г.
fallback