IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваньо Танов ще бъде освободен по негово желание

Влошено здравословно състояние на шефа на Агенция „Митници“ забавя отстраняването му, уточни финансовият министър Чобанов

15:08 | 01.07.13 г. 7
Ваньо Танов ще бъде освободен по негово желание

Директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов ще бъде освободен по негово желание след подобряване на здравословното му състояние, съобщи министърът на финансите Петър Чобанов.

Тази сутрин от Министерството на финансите и от Агенция „Митници“ не отговориха категорично отстранен ли е от поста му Танов. Двете институции коментираха пред Investor.bg, че директорът на агенцията е в болнични за неясен период от време. Той е бил приет по спешност в болница, уточниха още от Агенция „Митници“. Официално заповед за освобождаването му не е подписвана.

Финансовият министър потвърди информацията за влошеното състояние на Ваньо Танов. За временно изпълняващ длъжността е назначен неговият заместник Борислав Борисов.

Танов е трябвало да участва в международна среща във Варна и това е наложило отлагането на неговото освобождаване, допълни още Чобанов. Постъпването в болницата обаче е променило плановете му.

След като Танов се възстанови, той ще бъде освободен и ще бъде проведен конкурс за нов директор на Агенция „Митници“, допълни още финансовият министър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Ама защо ако не е едното, значи е другото /при избор от 2 възможни ЗА ХОРАТА/?А ЗАЩО не си се замислил, дали не е нито червена, нито на ГЕРБ?... - а например на общия им шеффф.. а ??защо дори и мислещите не излизате от дефиниционната област ЗА ХОРАТА...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 2
Petar
преди 10 години
Аз имам друго обяснение но не знам до колко ще го приемеш. И едните и другите слухтят. Факт е обаче, че само ГЕРБ излязоха наяве какво си говорят, което ми говори за паралелна служба но не ГЕРБ-аджийска ами червена някаква. Няма как да се докаже ама за отвличане на вниманието станишеФ взе да разправя за накви Крайслери и т.н. Според мен те си ги слушаха през цялото време. Така че тия СРС-та и т.н той все пак си е от службите човека.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
абе мани ... сещам се за едни срс-та ... и все той там... и всичко знае... абе изобщо не е замесен... сигурен съм! щом го казваш значи е така :)))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 3
Petar
преди 10 години
То не е тайна бе хора. ПО време на Ваньо Танов Митницата е спряла повече контрабанда от всяка "друга митница" по времето на други управления, и събираемостта на мита и такси беше най-голяма когато Ваньо Танов беше директор там. Не се обичат с ревизоро много ама и двамата са кадърни, разбира се лесно е да говориш кой какво покровителства но после като зависи от теб дали семейството ти ще е ОК да избереш да се разбираш с тия хора. Танов единствен на своя глава нахлува по скалдове и иска спиране на лицензи, да не би да не е бил прав, ама после примерно Лукойл си знаят телефона на който да се обадят и никъв Цацаров примерно не може и гък да каже на руските разветчици. Така че, браво г-н Танов, скоро пак ще оглавите митниците, само още малко търпения, тия алчните ще го пуснат кокала с кръв или без, няма значение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
значи ти допускаш че сега има нещо различно в "работата му" ли? ами тогава, очаквам статистически рязка промяна в събираемостта на всички налози мита и т.н. - щом ЕДВА сега се започва с "бушонирането" ... :))))))) - после, ако допускаш горното (което е много лесно да се провери след кратко време) то тогава, очаквам да ми изброиш всички (!) качества, които притежава горепосочения, с които е вършил "отлично" допусканата от теб работа по-добре от който и да е средностатистически гражданин... та да бъде там за толкова дълго време!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
STRAHO
преди 10 години
Ми има логика в "по собствено желание" . Всеки би постъпил така на негово място, ако му се постави задача да покровителства, или най малкото да си затваря очите пред престъпления. Противното би го направило съучастник. Бушон който при проблем в схемата да изгори. Разбирам го напълно. И няма да е единствен. Тия са започнали процеса по завладяване на държавата.:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Освободен по "негово желание" ??? - а не е ли незаменимо необходим ... или необходимостта е отпаднала...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още