IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДКЕВР одобри новите цени на тока от 1 август

Най-ниски са цените на ЧЕЗ, реши енергийният регулатор на закрито заседание

23:48 | 29.07.13 г.
ДКЕВР одобри новите цени на тока от 1 август

На закрито заседание Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) одобри новите цени на тока, които ще влязат в сила от 1 август.

Според публикуваното на сайта на комисията решение „Енерго – Про”, дружеството, което обслужва Североизточна България, ще има най-високите крайни цени за битовите потребители на ниско напрежение. Клиентите на дружеството ще трябва да плащат по 0,16102 лева за киловатчас на дневна тарифа и 0,09853 лева за киловат час на нощна тарифа. Цените са без ДДС.

Понижението е съответно с 4,5% за дневната и с около 3,4% за нощната тарифа.

С малко над 4% поевтинява дневната тарифа на електрическата енергия за потребителите на ЕВН и цената вече е 0,15463 лева за киловат час без ДДС. Нощната тарифа пък ще струва 0,09643 лева за киловатчас , като понижението е с почти 7 на сто.

Потребителите на ЧЕЗ ще плащат най-ниската цена на електричеството. В Западна България, която използва услугите на дружеството, дневната тарифа е 0,15085 лева за киловатчас без ДДС, а нощната е 0,09458 лева за киловатчас.

От ДКЕВР уточняват, че новите цени на електричеството могат да бъдат обжалвани в 14 дневен срок пред Върховния административен съд .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още