IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НЗОК иска актуализация на бюджета в размер на 150 млн. лв.

Касата ще плати 80% от разходите на болниците за септември

14:39 | 15.10.13 г. 5
НЗОК иска актуализация на бюджета в размер на 150 млн. лв.

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще предложи на министъра на финансите бюджетът на институцията да бъде актуализиран със 150 млн лв., съобщават от НЗОК.

Сумата е точно колкото е дефицитът в средствата за болнична медицинска помощ и медицински изделия за 2013 г., уточняват от НЗОК. 

По-рано днес на форум за иновациите в здравеопазването здравният министър Таня Андреева заяви, че актуализацията е единственият начин за покриване на дефицита в бюджета на НЗОК до края на годината.

Надзорният съвет на касата е взел и решение да заплати септемврийските разходи на лечебните заведения за болнична медицинска помощ и медицински изделия до 80%. Причината е очертаващият се до края на годината недостиг в бюджета на касата за болнична медицинска помощ и медицински изделия.

От здравната каса посочват, че разходите на болниците ще бъдат разглеждани всеки месец до края на годината от Надзорния съвет на институцията и ще бъдат компенсирани в зависимост от финансовите възможности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 2
IQ96
преди 10 години
Бих искал да коментираме предложението за 1лв. на пенсионерите при ДжиПито.Нищо лошо, само че НЕпенсионерите тогава как ще се "вредим" на преглед? Сигурно ще трябва да си записваме час, както при свободните прегледи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 1
misanthrope
преди 10 години
Едва ли някой си мисли, че НЗОК иска да лекува нас и децата ни приятелю. Мисля, че не останаха толкова наивни хора. Държавата си има някои "кранчета" и всички правителства, комунисти, СДС, ГЕРБ, Цар-Републиканец Симо Горски, всички, услужливо си ги пазят за да си сипват от там. НЗОК е едното такова. Другото е държавния резерв, Тотализатора, на общинско ниво Паркинги и Гаражи, Екомракобесие, Софийски Имоти на времето ( май там нещо се разсъхна)... Предполагам изпускам много, ама тия са очеизвадни дори за най-наивните
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
king
преди 10 години
За това няма да има и качествени медицински услуги!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 5
king
преди 10 години
След като ГЕРБ източиха близо 2 милиарда от НЗОК как няма да има дефицит!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 7
stoiloff
преди 10 години
За какво са и на НЗОК повече пари? За да лекува нас и децата ни може би? Не жестоко се лъжете! С тази персона начело на касата, която мога да сравня само и единствено с доктор Менгеле, парите им трябват най-вече за източване! А децата ни страдат и умират от болести при които лечението в чужбина е безплатно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още