fallback

Прокуратурата повдига обвинение на Христо Бисеров

Най-малкото, в което бившият зам.-председател на парламента ще бъде обвинен, е подаване на невярна декларация пред Сметната палата

10:04 | 14.11.13 г. 4

Утре ще бъде повдигнато обвинение на Христо Бисеров, коментира главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти и допълни, че най-малкото, в което бившият заместник-председател на парламента ще бъде обвинен, е подаване на невярна декларация пред Сметната палата, съобщи БТА.

От две държави Прокуратурата чака отговори на запитвания по повод на това разследване, като една от страните е Швейцария, стана ясно още от думите на Цацаров.

„Фактът, че Бисеров сам е напуснал парламента, не е определящ за Прокуратурата, защото, ако той беше останал депутат, с тези данни, които имаме, щеше да бъде поискан имунитетът му“, коментира Сотир Цацаров.

Бисеров ще бъде разпитан веднага след повдигането на обвинение.

Главният прокурор припомни, че информацията от ДАНС не е от най-пълните и изрази очакване в съдебните поръчки да бъде предоставена информация за това кога са открити сметките, какви постъпления е имало по тях, какви са източниците на парите, каква е стойността на преводите и къде са отивали.

Прокуратурата ще изяснява откъде и откога бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е имал информация за сигнала срещу Бисеров.

Сотир Цацаров гарантира, че от държавното обвинение няма теч на информация.

Преди дни Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Христо Бисеров, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

На 6 ноември 2013 г., главният прокурор Сотир Цацаров е получил от председателя на ДАНС писмена справка, съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система.

Вижте още в репортажа на Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:25 | 08.09.22 г.
fallback