IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата повдига обвинение на Христо Бисеров

Най-малкото, в което бившият зам.-председател на парламента ще бъде обвинен, е подаване на невярна декларация пред Сметната палата

10:04 | 14.11.13 г. 4
Прокуратурата повдига обвинение на Христо Бисеров

Утре ще бъде повдигнато обвинение на Христо Бисеров, коментира главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти и допълни, че най-малкото, в което бившият заместник-председател на парламента ще бъде обвинен, е подаване на невярна декларация пред Сметната палата, съобщи БТА.

От две държави Прокуратурата чака отговори на запитвания по повод на това разследване, като една от страните е Швейцария, стана ясно още от думите на Цацаров.

„Фактът, че Бисеров сам е напуснал парламента, не е определящ за Прокуратурата, защото, ако той беше останал депутат, с тези данни, които имаме, щеше да бъде поискан имунитетът му“, коментира Сотир Цацаров.

Бисеров ще бъде разпитан веднага след повдигането на обвинение.

Главният прокурор припомни, че информацията от ДАНС не е от най-пълните и изрази очакване в съдебните поръчки да бъде предоставена информация за това кога са открити сметките, какви постъпления е имало по тях, какви са
източниците на парите, каква е стойността на преводите и къде са отивали.

Прокуратурата ще изяснява откъде и откога бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е имал информация за сигнала срещу Бисеров.

Сотир Цацаров гарантира, че от държавното обвинение няма теч на информация.

Преди дни Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Христо Бисеров, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

На 6 ноември 2013 г., главният прокурор Сотир Цацаров е получил от председателя на ДАНС писмена справка, съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система.

Вижте още в репортажа на Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 10 години
"Главният прокурор припомни, че информацията от ДАНС не е от най-пълните и изрази очакване в съдебните поръчки да бъде предоставена информация за това кога са открити сметките, какви постъпления е имало по тях, какви са източниците на парите, каква е стойността на преводите и къде са отивали.Прокуратурата ще изяснява откъде и откога бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е имал информация за сигнала срещу Бисеров."******************************************Е те тука е ключето от барачката и всеки с поне една мозъчна клетка повече от необходимите да изпитва глад и жажда и да пази равновесие, ще може да си обясни първо причината, а после и смело да предвиди изхода от това разследване! Кой ще разплете кълбето и къде то ще го отведе? Кой е този борец с корупцията? И дали службите - чужди и наши, разкрили тази информация, имат интерес чак пък толкоз да се разплита? Взело, че стигнало и до техните мушмороци.... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Тайната е - връщаш тихичко над-взетото и си свободен! Остава ти само изаканото в личен план и прокараното в служебен :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
993
преди 10 години
Дали 25 годишнината от началото на "прехода" ще бъда ознаменувана от първа осъдителна присъда срещу знаков политик на "прехода?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още