IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията за инвестиции е готова да търси нов инвеститор за Eнерсис АД

С изключение на батериите за подводници производството е замразено, но ще бъде поддържано в готовност за пускане, увериха от търговищкия завод

13:44 | 17.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Агенцията за инвестиции е готова да търси нов инвеститор за Eнерсис АД

В "Енерсис" АД, Търговище ще продължи да функционира производството на батерии за подводници, в което компанията е глобален лидер. Останалото производството е временно замразено и ще бъде поддържано в готовност за пускане в експлоатация при позитивно развитие на условията на пазара.

В това е уверил изпълнителният директор на „Енерсис“ АД Ойген Петерханс на среща между представители на Българската агенция за инвестиции и ръководството на дружеството, съобщават от БАИ.

Миналата седмица бе обявеното съкращаване на производството и персонала в завода с 80%.

По време на срещата с представители на БАИ като основна причина за взетото от централата на компанията решение бе изтъкнато влошаването на условията в сектора на Европейския пазар и наличието на производствен свръхкапацитет.

Представителите на БАИ заявиха готовността на агенцията да търси потенциален инвеститор, който да закупи дружеството и да продължи работата в предвидените за затваряне производства.

Миналата седмица КНСБ алармира, че американският собственик на "Енерсис" АД преустановява основната дейност на дружеството - производството на акумулатори. В ход е освобождаване от производството на 420 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още