fallback

Константинов: Намаляват шансовете за избори "2 в 1" през май тази година

Прогнозата е за нестабилна работа на парламента през следващите месеци

18:11 | 02.01.14 г. 1

Все по-малки стават шансовете за избори „2 в 1” – евроизбори и парламентарни избори през май 2014 г. Това обаче не изключва парламентарни избори по-късно – през есента. Това заяви пред „Фокус” математикът Михаил Константинов.

Той очаква нестабилна работа на парламента през настоящата политическа зима.

"Не може с такъв състав и такива компоненти вътре да има устойчива работа на парламента, но това не значи, че непосредствено предстои неговото разпускане. Доколкото виждам, всички политически сили са се втренчили в следващите избори тази година, които са евроизборите”, подчерта той.

Константинов допълни, че в самото начало е очаквал по-бърз крах на управлението, но някак си кабинетът "Орешарски" е намерил начин да съществува.

Според него "фундаменталната" грешка на ГЕРБ е, че не са "разхлабили коланите" в последната година от управлението си. "Още през 2012 г. държавата трябваше задължително да се разплати с бизнеса, в частност да върне ДДС-то. Трябваше да се вземат няколко големи заема и да се използват по предназначение – за инфраструктура и за подпомагане на най-отчаяно бедните", заяви той.

„ГЕРБ твърде рано и твърде лесно изпуснаха властта. Те го направиха с цел да понесат по-малки загуби на изборите, но нищо не пречеше да се опитат да решат някои въпроси", коментира Михаил Константинов.

Той прогнозира, че двата големи блока – БСП плюс ДПС и "някакъв вид десница с водеща партия ГЕРБ", ще имат по 7 - 8 мандата на евроизборите. Това ще остави още два мандата за други сили.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:50 | 13.09.22 г.
fallback