IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите директори на екоинспекциите – експерти или партийни кадри?

Министерството на околната среда назначило директорите на регионалните инспекции в последния работен ден на миналата година

10:28 | 07.01.14 г. 2
Новите директори на екоинспекциите – експерти или партийни кадри?

Белев коментира още, че е нормално партийни членове да стават ръководители, когато са професионалисти, проблемът е това да не се превръща в партизанщина. Сред тези, които в момента са избрани, има бивши депутати на БСП и ДПС, каза  Белев.

80 на сто от назначенията в екосектора са на хора, принадлежащи на ДПС, каза депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева, член на Комисията по околна среда.

„Не ми беше удобно, когато слушах, че Чавдар Георгиев е представител на БСП. Знаем, че в момента сред техните редици има брожения, че голяма част от назначенията се извършват от ДПС“, обясни тя.

Уволнението на предишните директори стана в последния ден преди лятната ваканция на парламента, каза депутатът.

В отговор на коментар, че и при ГЕРБ е имало партийни назначения, Василева попита: „Дори да се приеме, че това е било така при управлението на ГЕРБ, защо се случва и сега, при положение, че настоящите управляващи се опитват да демонизират ГЕРБ, заради кадрови грешки“?

Василева посочи, че сред новоназначените директори имало „областни ръководители на ДПС, бивши депутати, неуспели да влязат в сегашния парламент кандидат-депутати, градски ръководители на структури – това със сигурност не са хора, които могат да вземат прозрачни решения“, твърди тя.

Тези структури стоят на старта на всяко едно инвестиционно намерение, обясни още народният представител.

Чавдар Георгиев заяви, че един ръководител на структура не е задължително да бъде специалист по околна среда, а новите шефове били със сходни специалности. Ролята на един директор на РИОСВ е да бъде ръководител на съответната административна структура, допълни Георгиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 15 rate down comment 0
Maria Hristova
преди 10 години
Силве, подпрепям те. ГЕБР изгониха Тома Белев от поста директор на парк Витоша, защото съсипа планината и май се беше забъркал в далавери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 1
Silveto
преди 10 години
Не разбирам с какво право Тома Белев изобщо взема отношение по този въпрос? Кой е той, че да говори за екология? Човекът, който искаше да прибере 3 млн. лв., за да брои делфини, човекът, който гушна хиляди по незаконни обществени поръчки, човекът, който с жена си от WWF са в основата на истинския зелен октопод.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още