IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Топлофикация София" оттегля предложенията си за промени в общите условия

Текстовете не са съобразени с промените в законодателството в областта, обясняват от дружеството

17:45 | 23.01.14 г.
"Топлофикация София" оттегля предложенията си за промени в общите условия

„Топлофикация София” е поискала от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да оттегли внесените Общи условия, съобщи Агенция „Фокус“. Причината е необходимостта от актуализация и синхронизация с промените в нормативната уредба.

От топлофикационното дружество подчертават, че обслужват повече от 430 хил. домакинства и са с най-голям пазарен дял сред всички аналогични дружества в България.

Представители на клиентите на компанията са обяснявали по време на експертните срещи през миналата пролет, че очакват промени в общите условия на договорите. Преди това обаче трябва да бъдат направени промени в Закона за енергетиката и Наредбата за топлоснабдяване, смятат потребителите.

„Като социално отговорна компания за нас е важно да отговорим на обществените очаквания, свързани със законовата рамка и договорните отношения с нашите клиенти, с изискванията за качествен продукт и модерно обслужване, съобразени с най-добрите европейски практики в топлофикационния сектор“, казва се в позицията на дружеството по казуса.

От „Топлофикация – София“ напомнят още, че самите те са подготвили промени в общите условия на договорите съобразно действащите законодателни разпоредби. Предложението беше официално внесено в ДКЕВР на 13 август 2013 година. След дискусии тогава е било решено, че нови общи условия трябва да бъдат изготвени след законодателните промени в областта на топлоснабдяването.

„Предложените Общи условия не са съобразени нито с новата Наредба за топлоснабдяване, която беше приета в края на октомври, беше отложена и ще влезе в сила от 1 юни 2014 г., нито с възможните промени в Закона за енергетиката в частта "Топлоснабдяване", над които все още се работи в Народното събрание“, допълват от „Топлофикация – София“.

Ако тези Общи условия бъдат утвърдени в сегашния им вид, ще се наложи след 1-2 месеца да се изработват нови, съобразени с промените в нормативната уредба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още