IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транспортните министри на България и Турция пак ще се срещат заради превозвачите

Премиерът Пламен Орешарски се е срещнал с турския премиер Реджеп Тайип Ердоган в Сочи

11:32 | 08.02.14 г. 1
Транспортните министри на България и Турция пак ще се срещат заради превозвачите

Транспортните министри на България и Турция отново ще се срещнат, за да направят опит да решат проблемите с превозвачите. Това съобщи премиерът Пламен Орешарски в предаването “Събота 150” на БНР.

В Сочи Орешарски се е срещнал с турския министър председател Реджеп Тайип Ердоган, допълни премиерът.

“В Сочи имах много кратка среща с премиера Ердоган - говорихме по две теми, първо, за предстоящото посещение на външния министър на Турция, което беше отложено. Буквално в някоя от следващите седмици, той ще посети нашата страна. За проблема с превозвачите - поставих този въпрос и се уточнихме, че ще има такава среща на съответните ресорни министри, които да потърсят решението”, каза Орешарски.

По думите на премиера след изборите в Турция и евроизборите у нас ще бъде насрочено съвместно заседание между двата кабинета в София. “На това заседание ще се дискутират и други въпроси”, каза Орешарски.

Българските превозвачи отново заплашват да блокират граничните пунктове с Турция заради нови проблеми с транзитните превози през турската страна. Преди дни Турция обяви за невалидни всички еднократни разрешителни за автомобилен превоз. Решението е едностранно и е свързано с исканията на турската страна България да предостави 125 хил. транзитни разрешителни за тази година на турските превозвачи.

"Южен поток" не сме дискутирали, като проект, по който няма открити въпроси”, каза още премиерът Пламен Орешарски за срещите му в Сочи, включително и с премиера на Русия Дмитрий Медведев.

"Наблегнах на това да направим така, че да увеличим българския експорт към Русия", допълни Орешарски.

“През април има заседание на смесената търговско-икономическа комисия с Русия, ще търсим подходяща дата за среща след това”, коментира премиерът.

Що се отнася до критиките за разпределението на средствата от публичната инвестиционна програма, Орешарски коментира: "Имаме 264 общини, може би дори и равномерно да ги бяхме разпределили, без да се съобразяваме с каквито и да е критерии, вероятно пак щяха да се намерят аргументи за недоволство".

"Разбирам всички кметове, които не са видели своите проекти реализирани или одобрени за реализация по-точно, но не е възможно в рамките на една година и ограничен ресурс всички да бъдат удовлетворени. На всички, които сега не са видели своите проекти, бих казал само, че проектите са идентифицирани и ще бъдат на нашето внимание и за следващата година", коментира министър председателят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
lubenmark
преди 10 години
Договори се правят от образовани и умни хора, държавници. Такива навлеци в политиката като Б.Б и Цв. Цв. нямат място изобщо в политиката.За съжаление в момента 90% от политиците са навлеци, които единствено личният интерес ги интересува - Станишев, Местан, Доган, Борисов, Сакскобурготски, Костов, Петър Стоянов, Николай Младенов, Милко Ковачев, Шулева и много други знайни и незнайни продажници български. Затова е необходима коренна промяна на системата, свикване на Велико народно събрание, промяна на конституцията, промяна на съдебната система, промяна на изборният закон и промяна на живота на хората. Нека всеки да си заеме мястото в живота. За всички има място под слънцето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още