IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК разреши продажбата на "Атоменергоремонт"

Купувачът "Бултрейд" декларира, че ще инвестира в модернизацията и покупката на ново оборудване за компанията

16:40 | 04.03.14 г.
КЗК разреши продажбата на "Атоменергоремонт"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката за продажбата на „Атоменергоремонт“ на „Бултрейд Корпорейшън“. Проверката на регулатора не е открила основания сделката да бъде спряна.

„Бултрейд“ и контролираните от нея дружества не оперират на един и същи пазар с придобиваното предприятие, така че не са налице хоризонтални или вертикални ефекти и няма пазари, върху които сделката ще окаже въздействие.

Основният предмет на дейност на „Атоменергоремонт“ е ремонт на ядрено и енергитично оборудване. Компанията е създадена основно за обслужване на ядрените реактори в АЕЦ „Козлодуй“ и в последните години участва в част от програмата за реконструкция и модернизация на пети и шести блок в ядрената ни централа.

Сред клиентите на компанията са още и топлофикационните дружества в Димитровград, Бобов дол, Плевен, Враца, Сливен, Велико Търново, Габрово, „Брикел“ и други.

От съобщението на КЗК става ясно, че капиталът на дружеството се притежава изцяло от регистрираната на Сейшелите компания „Хестън Корпорейшън Лимитид“. Капиталът на „Атоменергоремонт“ е 355 140 лева, разделен в два класа акции – Клас А една привилегирована акция с номинал от 10 лева и 35 513 акции Клас Б с номинална стойност от по 10 лева.

Обект на продажба са всички акции – общо 35 514 брой Клас А и Клас Б, допълват от регулаторния орган.

Купувачът „Бултрейд Корпорейшън“, с едноличен собственик Борис Методиев, е с основна дейност изграждане, монтаж и ремонт на енергетично оборудване. Целта, заради която придобива „Атоменергоремонт“, е модернизиране на съществуващото оборудване на компанията. Купувачът ще направи и инвестиции в ново оборудване за придобиваната компания.

„Бултрейд“ упражнява пряк контрол върху регистрираното в Бобов дол предприятие „Фундаментал“. Неговата дейност е свързана с добив на полезни изкопаеми и производство на кафяви и лигнитни въглища.

Извън участието си в „Бултрейд“ Методиев е собственик още на „Глобал Карбон Верификатор“, което верифицира емисии парникови газове, и има дял във „Фая“, заето с маркетингова и лизингова дейност.

Свързани компании:

Атоменергоремонт АД(ATOM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още