IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През април 2015 година метрото ще стигне до летището

Работата по двете отсечки на метрото, които се строят в момента, върви по план, отчете кметът на София Фандъкова

15:58 | 11.04.14 г.
През април 2015 година метрото ще стигне до летището

Връзката на метрото с Терминал 2 на летище София ще е готова през април 2015 година. 60% от отсечката между бул. "Цариградско шосе" и летището вече са изградени, съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, след инспекция на трасето.

С изграждането на новата линия още около 98 хиляди души ще могат да ползват ежедневно метрото, предаде БТА.

Строителството и на двата участъка на метрото, които в момента се изграждат, върви по график. Припомняме, че участъкът до летището, който е Лот 1 от третия етап на изграждането на столичното метро, започна да се изгражда в края на 2012 година. Дължината на отсечката е 5 километра и по нея ще бъдат изградени четири метростанции.

През април 2013 година започна и лот 2 на този етап – връзката между „Младост 1“ с Бизнес парка в „Младост 4“. Тази линия ще трябва да бъде завършена също през април 2015 година. При нея цялото строителство ще се извърши по открит способ, в укрепени изкопи, но трасето е подземно.

Тази есен ще бъдат завършени и четири километра нови булеварди в кварталите „Дружба“ и „Младост“, каза още днес столичният кмет.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още