IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Терзиева: Изграждането на тунел под Шипка е приоритет за правителството

Нито сме "замразили" този проект, нито смятаме да го правим, заяви министърът на регионалното развитие

16:06 | 29.04.14 г. 1
Терзиева: Изграждането на тунел под Шипка е приоритет за правителството

„Изграждането на тунел под Шипка е приоритет за правителството“, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева във Велики Преслав, цитирана от БТА. Там тя инспектира днес рехабилитацията на път I-7 Шумен - Велики Преслав – Върбица.

„Върховният административен съд е отхвърлил жалбата, оспорваща оценката за въздействието върху околната среда (ОВОС) и можем да продължим да работим по проекта“, допълни Терзиева. Министърът уточни, че продължават с апликационната форма и със строителството.

„Нито сме "замразили" този проект, нито смятаме да го правим“, каза още тя.

За второкласната и третокласна пътна мрежа в страната са заделени 50 млн. лв. по публичната инвестиционна програма на правителството. Парите са равномерно разпределени за най-належащите превантивни ремонти на пътища, каза още Терзиева.

Общо за страната са започнали ремонти, рехабилитация и строителство на около 1500 километра пътища, които трябва да са готови до края на годината, от които 90 километра са ново строителство, допълни министърът на регионалното развитие.

По-рано днес Десислава Терзиева беше в Търговище, където инспектира строителството на участък от пътя Попово – Търговище - Велики Преслав.

Припомняме, че още през февруари министър Папазов каза, че тунелът под Шипка е сред приоритетните проекти по  ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Ани Василева
преди 10 години
Изключително важно е да се направят и тунела под Шипка, и тунела под Кресна. Това ще облекчи трафика, ще помогне за по-бързото пътуване, но най-вече сигурност. Ще гарантира поне малка сигурност. Не вярвам, просто не искам да повярвам как толкова години "зелените" буквално рекетираха държавата да не се строят тези тунели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още