IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигационерите одобриха продажбата на активи на БДЖ

На този етап предприетите мерки няма да възпрепятстват оперативната дейност на националния железопътен превозвач

16:02 | 26.05.14 г. 3
Облигационерите одобриха продажбата на активи на БДЖ

Облигационерите на „Холдинг БДЖ” ЕАД одобриха започването на процедура по продажба на някои активи на дружеството, служещи като обезпечение по кредита, съобщиха от холдинга. 

Мярката се налага, тъй като все още не е постигнато окончателно споразумение за преструктуриране на задълженията на „Холдинг БДЖ” ЕАД по втория облигационен заем.

Кредиторите ще предприемат и действия по отправяне на предупреждение за обявяване на предсрочна изискуемост на целия облигационен заем. Решенията са взети на провелото се днес извънредно общо събрание на банките кредитори на дружеството.

На този етап предприетите мерки няма да възпрепятстват оперативната дейност на националния железопътен превозвач, отбелязват от „Холдинг БДЖ” в прессъобщението си.

Представители на финансовите институции и на дружеството са се съгласили диалогът между двете страни да продължи с цел намиране на взаимоприемливо решение.

Все още се очаква официалното решение на Европейската комисия за оказване на допълнителна подкрепа на „Холдинг БДЖ” ЕАД.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов заяви, че се прави всичко възможно да се избегне фалитът на БДЖ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
abdul
преди 9 години
Лъки де си бе ? На съвещание ? Споко бе, боко никога няма да се върне на власт.. тва е театър...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
abdul
преди 9 години
99-лайнев, кажи нещо, бе. Кое правителство разпродава ? Нещо ти забравихме физиономията..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Мисля че е време КТБ да отпусне заем на БДЖ и да се реши проблема. Като си банката на властта, трябва да си банката на властта и в такива моменти, за да докажеш, че няма лошо властта да има банка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още