IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Кадиев напуска Народното събрание

Вот в края на юли на практика е невъзможен, заяви той

09:21 | 11.06.14 г.
Георги Кадиев напуска Народното събрание

Депутатът Георги Кадиев напуска Народното събрание.

Пред журналисти в парламента той обясни, че е далеч от „упражненията“ да напуска групата и да остане в парламента и с оставката си дал сигнал на ръководството на БСП какво трябва да направи, пише Dnes.bg.

Кадиев заяви, че вот в края на юли „теоретично може да стане, практически не“ и го определи като „най-бързия път към ада за България“. Вчера на пленума на партията лидерът Сергей Станишев се обяви за избори до края на следващия месец.

„Това означава листите да са регистрирани до края на юни, отделно самият период юли и за кампания, и за избори, е безумен. Кое налагаше на БСП за три дни да сдаде всичко, да обяви, че правителството за нищо не става и да отиде на избори в края на юли“, попита Кадиев.

Той предупреди, че това означава „моментална метла“ за хиляди членове на БСП, „защото следващите няма да ни простят“ и всичко това, „за да спасим четири-пет човека от ръководството, които са решили, че всичко се върти около тях“.

Кадиев заяви, че проблемът е в председателя и тези, които, по думите му, като в рекламата на бира са на една ръка разстояние от него.

Депутатът каза, че днес в НС има мисия да не допусне избора на членове на Сметната палата.

Оставка като зам.-председател на парламентарната група на "Коалиция за България" подаде и Корнелия Нинова. Ние сме екип в БСП, имахме задача да спечелим изборите, но не я решихме и смятам, че всеки носи собствена отговорност за това. Така аргументира решението си Нинова.

На влизане в парламента тази сутрин тя посочи, че остава в БСП и ще работи с утроени усилия за партията, като допълни, че не напуска социалната комисия в парламента, защото "има работа да прокара закона на военноинвалидите и пострадалите от войната". „Аз си имам работа, колкото и малко време да остава на този парламент“, изтъкна тя.

"Подкрепих Сергей Станишев да остане председател на БСП, защото ако сега тръгнем към избор на председател, това ще бъде проблем за партията, ще я демотивира за предстоящите избори и ще отклони вниманието от основната ни работа”, коментира още Корнелия Нинова.

Развитието на правителствената криза можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още