fallback

Една година Дунав мост 2

По моста са преминали около 500 хил. автомобили, което е с 30% повече от очакваното, според председателя на Народното събрание

14:33 | 14.06.14 г. 8

За година по Дунав мост 2 (мостът Нова Европа - бел. ред.) са преминали около 500 хил. автомобила. Освен това граничарите на моста са и първенци по залавяне на наркотици и пресичането на контрабанда с антики.

Това съобщи председателят на Народното събрание Михаил Миков, който днес присъства на отбелязването на годишнината от откриването на съоръжението.

“Това уникално съоръжение, което открихме точно преди една година, работи успешно и по него всекидневно преминават повече от 1 000 моторни превозни средства. На практика за една година по моста са преминали с 30 на сто повече автомобили от прогнозните резултати”, коментира Миков, цитиран от БТА.

Заради високата натовареност на граничните власти и митниците съставът на служителите трябва да се увеличи, коментира още Миков, който се срещна с работещите на граничния пункт и с ръководството на дружеството оператор на моста.

Председателят на Парламента подчерта, че спешно трябва да започне и работата по обхода Димово-Ружинци. “Както Румъния инвестира в отсечката Крайова-Калафат, така и ние трябва спешно да развием коридор номер 4 - или Е79 - в българската територия”, допълни Миков.

Очаква се през есента да тръгнат и влакове по направлението София – Будапеща.

Председателят на Народното събрание съобщи още, че до един месец ще започне работата по изграждането на пътя с. Салаш - Ново корито, където ще бъде изграден нов ГКПП със Сърбия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:29 | 13.09.22 г.
fallback