IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В петък парламентът гласува персонални промени в кабинета

Ще бъдат прекратени пълномощия на депутати

09:21 | 18.06.14 г.
В петък парламентът гласува персонални промени в кабинета

Персонални промени в Министерския съвет (МС) ще бъдат гласувани от депутатите в петък. Това е първата точка от дневния ред на народните представители за този ден, става ясно от сайта на Народното събрание.

Още след изборите стана ясно, че трябва да бъде избран нов министър на околната среда, тъй като Искра Михайлова става евродепутат, след като вторият в листата на ДПС – Делян Пеевски, й отстъпи мястото си. 

Прекратяване на пълномощията на народни представители е следващата точка за петък. Депутатите Емил Радев, Томислав Дончев и Сергей Станишев са избрани за български представители в Европейския парламент. Станишев обаче декларира, че няма да става евродепутат.

Днес НС ще обсъжда върнатия от президента Росен Плевнелиев Закон за МВР. В програмата на депутатите за седмицата има промени в Закона за насърчаване на заетостта, Закона за защита на конкуренцията и други нормативни актове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още