fallback

АПИ обяви новия търг за строителството на втория участък от Западната дъга

Изграждането на пътната отсечка ще струва над 92,7 млн. лева без ДДС

17:15 | 27.06.14 г.

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви нова обществена поръчка за строителството на втората отсечка от Западната дъга на столичния Околовръстен път – от р. Какач до бъдещата Северна скоростна тангента, която е с дължина от малко над 5,5 км.

Агенцията очаква строителството да струва над 92,7 млн. лева без ДДС. Срокът за подаване на документи за участие в процедурата е 18 август, а отварянето им се предвижда да се състои на 19 август, става ясно от обявлението, публикувано на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Това е вторият търг за строителството на отсечката. Първият беше прекратен още през миналата година от Комисията за защита на конкуренцията.

Началото на втората отсечка от Западната дъга започва на около 70 м от пресичането с р. Какач. Предвижда се изграждането на три пътни възела – при бъдещия бул. „Стефансон“, при бул. „Ломско шосе“ и при началото на бъдещата „Северна тангента“.

Проектната скорост на отсечката е 80 км/ч, като пътят е с клас на градска магистрала и с по три ленти на движение в посока, както и локални платна с по 2 ленти.

Същевременно крайният срок за изграждането на първия участък от Западната дъга – от магистрала „Люлин“ до р. Какач, ще бъде удължен с още 5-6 месеца. Отсечката трябваше да бъде готова през следващия месец.

В проекта на първата отсечка от Западната дъга не е предвиден пешеходен и автомобилен надлез, който да свързва кв. "Филиповци" с "Люлин" и в момента се работи по съоръжението. Отделно още се водят и дела заради отчуждителни процедури.

Заради дела за отчуждителни процедури под риск е и строителството на Северната скоростна тангента. Пътната агенция пое ангажимент строителните дейности да започнат през септември, защото с проекта за Северната тангента бяха спасени пари по програмата „Регионално развитие“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:04 | 11.09.22 г.
fallback