IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ обяви новия търг за строителството на втория участък от Западната дъга

Изграждането на пътната отсечка ще струва над 92,7 млн. лева без ДДС

17:15 | 27.06.14 г.
АПИ обяви новия търг за строителството на втория участък от Западната дъга

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви нова обществена поръчка за строителството на втората отсечка от Западната дъга на столичния Околовръстен път – от р. Какач до бъдещата Северна скоростна тангента, която е с дължина от малко над 5,5 км.

Агенцията очаква строителството да струва над 92,7 млн. лева без ДДС. Срокът за подаване на документи за участие в процедурата е 18 август, а отварянето им се предвижда да се състои на 19 август, става ясно от обявлението, публикувано на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Това е вторият търг за строителството на отсечката. Първият беше прекратен още през миналата година от Комисията за защита на конкуренцията.

Началото на втората отсечка от Западната дъга започва на около 70 м от пресичането с р. Какач. Предвижда се изграждането на три пътни възела – при бъдещия бул. „Стефансон“, при бул. „Ломско шосе“ и при началото на бъдещата „Северна тангента“.

Проектната скорост на отсечката е 80 км/ч, като пътят е с клас на градска магистрала и с по три ленти на движение в посока, както и локални платна с по 2 ленти.

Същевременно крайният срок за изграждането на първия участък от Западната дъга – от магистрала „Люлин“ до р. Какач, ще бъде удължен с още 5-6 месеца. Отсечката трябваше да бъде готова през следващия месец.

В проекта на първата отсечка от Западната дъга не е предвиден пешеходен и автомобилен надлез, който да свързва кв. "Филиповци" с "Люлин" и в момента се работи по съоръжението. Отделно още се водят и дела заради отчуждителни процедури.

Заради дела за отчуждителни процедури под риск е и строителството на Северната скоростна тангента. Пътната агенция пое ангажимент строителните дейности да започнат през септември, защото с проекта за Северната тангента бяха спасени пари по програмата „Регионално развитие“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още