IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Константинов: Няма да има вакуум във властта

Служебното правителство ще бъде съставено на 5 август, а дотогава кабинетът "Орешарски" ще продължи да управлява

18:51 | 23.07.14 г.
М. Константинов: Няма да има вакуум във властта

Пламен Орешарски ще бъде премиер в оставка до 5 август, обясни в ефира на БНТ проф. Михаил Константинов. На тази дата ще бъде обявен съставът на служебния кабинет и няма да има вакуум във властта, допълни той.

Константинов определи оставката на премиера като „предизвестена” и допълни, че не е имало значение на кой ден е щяло да бъде депозирана, защото служебният премиер ще започне своята работа най-рано на 5 август.

Причината е изискването в Конституцията служебното правителство да управлява само в рамките на два месеца, а предсрочните избори вече са насрочени за 5 октомври, припомни още математикът. 

Според Михаил Константинов разпределението на местата в Народното събрание след предсрочните избори на 5 октомври ще бъде 100 за ГЕРБ, 60 за БСП и 40 за ДПС. Решаващо за управляваща коалиция от страна на ГЕРБ ще бъде представянето на Реформаторския блок, допълни още той.

Експертът беше категоричен, че подобна управляваща коалиция ще бъде формирана и подкрепена от Европейската народна партия (ЕНП).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още