IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават на търг дружеството "Система за агропазарна информация"

Търгът ще стартира с цена от 200 000 лева

12:42 | 24.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продават на търг дружеството "Система за агропазарна информация"

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) обяви публичен търг с явно наддаване за продажбата на 100 дяла, представляващи 100% от капитала на „Система за агропазарна информация“ ЕООД (САПИ).

Началната тръжна цена, на която ще стартира наддаването, е 200 000 лева, а стъпката на наддаване – 20 000 лева, съобщи Агенцията.

Търгът ще се проведе на 13 октомври 2014 г. в сградата на АПСК. Цената на тръжната документация е 1000 лева и може да бъде закупена до 8 октомври 2014 г.

До участие в търга не се допускат: офшорни дружества, лица с просрочени публични задължения към българската държава, компании в ликвидация, обявени в несъстоятелност или в производство за обявяване в несъстоятелност; както и лица, осъдени за банкрут.

Държавната фирма е създадена като консултантска компания през 1994 година по проект към програма ФАР с цел да обслужва стопанството и преработващата промишленост.

След 1995 година САПИ продължава своята дейност, като част от финансовата поддръжка се осъществява от агроминистерството, а фирмата обслужва информационно министерството и ДФ ”Земеделие”.

Дружеството анализира данните за цени на едро  и дребно на земеделски продукти и земеделски земи и изготвя маркетингови анализи. В структурно отношение САПИ ЕООД има централен офис в София и регионални офиси в осем града на България - Благоевград, Варна, Бургас, Русе, Ловеч, Пловдив, Хасково и Монтана.

Междувременно компанията осигурява приходи от продажба на ценова информация, маркетингови проучвания, разработва бизнес планове и реализира международни проекти.

Едноличен собственик на капитала е Министерството на земеделието и храните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още