fallback

Станишев: Вариантите са три - коалиция на ГЕРБ, голяма коалиция или избори

БСП трябва да се мобилизира и да има план за вътрешна реорганизация, каза бившият лидер на партията

15:39 | 10.10.14 г. 14

Бившият лидер на БСП Сергей Станишев обяви, че има три възможни варианта пред България след изборите на 5 октомври. „Или дясна коалиция начело с победителя – партията ГЕРБ, или голяма коалиция, или предсрочни избори“, каза президентът на ПЕС преди заседанието на Националния съвет на червените, съобщи БТА.

На форума си социалистите обсъждат резултатите от изборите и офертата на ГЕРБ за подкрепа на правителство.

Станишев призна, че ГЕРБ са получили „сериозен резултат“, но и констатира, че са спечелили по-малко депутати от тези в предишния парламент. Той не отрече и слабия резултат на БСП и го нарече „тежка загуба“. 

„Най-глупаво е да се самоизбием като партия, винаги е имало такива рефлекси в БСП, особено след тежка загуба“, коментира Станишев. Според него по-важно от анализа на конкретните причини за изборния резултат на БСП е какво ще се прави от тук нататък. Той призова партията да изработи план за бъдещето.

Бившият лидер на партията обясни още, че в нестабилната политическа ситуация БСП трябва да се мобилизира и да има план за вътрешна реорганизация. „Слабият резултат на БСП не е добра новина за България, защото страната има нужда от силна левица и от социална партия,  която да защити интересите на обикновените хора“, каза Станишев и добави, че именно това е правила партията предишните 15 месеца.

Лидерът на ПЕС изрази голяма тревога за резултата от изборите и заради състоянието на държавата. При под 50 процента гласували, това е тежка диагноза и мисля, че всички политици трябва да проявим смирение и отговорност за държавата и за хората, посочи той.

Вижте коментара на Сергей Станишев във видеото на Bulgaria On Air. 

Още новини в Dnes.bg

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria On Air. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:45 | 12.09.22 г.
fallback