IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет почивни дни ще има около Нова година

На заседанието си в сряда правителството ще разгледа календара за работните и почивните дни през 2015 година

17:45 | 04.11.14 г. 1
Пет почивни дни ще има около Нова година

С пет почивни дни ще разполагаме за посрещането на 2015 година, става ясно от анонса за утрешното заседание на Министерския съвет. Кабинетът ще обяви за почивен 2 януари 2015 година (петък) и така първият официален работен ден от новата година ще бъде 5 януари.

2 януари ще бъде отработен на 24 януари (събота), гласи още предложението на служебния кабинет.

Утре служебният кабинет ще разгледа предложението за работните и почивните дни през 2015 година. За неработни ще бъдат обявени още и 2 март (понеделник) и така за отбелязване на националния празник за Освобождението на България ще разполагаме с четири почивни дни.

Четири неработни дни ще се съберат и около честването на Независимостта и около посрещането на 2016 година след като предложението на кабинета е неработни да бъдат дните 21 септември (понеделник) и 31 декември (четвъртък).

Обявените почивни дни ще се компенсират в съботите на 21 март, 12 септември и 12 декември.

Припомняме, че с решение на Министерския съвет от миналата година 31 декември 2014 година (сряда), беше обявен за почивен ден, който се отработва на 13 декември 2014 година (събота).

Оставащите след Коледните празници два работни дни – 29 и 30 декември 2014 г., са необходими на финансово-стопанските организации за приключване на годината.

Съгласно Кодекса на труда неработни са и дните около Рождество Христово и Възкресение Христово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 3
Бате Пешо
преди 9 години
Поредната доза простотия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още