IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владислав Горанов представи новия шеф на ФГВБ на реформаторите

Радослав Миленков най-вероятно ще бъде изслушан от депутатите

15:21 | 20.11.14 г.
Владислав Горанов представи новия шеф на ФГВБ на реформаторите

Новият шеф на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков най-вероятно ще бъде изслушан от депутатите. Това стана ясно от думите на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев.

Финансовият министър Владислав Горанов представи Миленков на реформаторите по време на едночасова среща в парламента. До нея се стигна, след като сутринта Кънев изрази недоволството си от това, че новият шеф на Фонда е назначен без публичен дебат и съгласуване с партньорите в управлението.

По време на разговорите Горанов обяснил, че Миленков бил назначен бързо, за да не се даде възможност на заинтересовани в лошия смисъл на думата лица да реагират.

По време на разговорите Кънев и Миленков обсъдили ролята на Фонда в проследяването на парите и в ангажирането на международна разследваща компания за казуса КТБ.

„Дадохме съществени юридически съвети за работата на Фонда. Обсъдихме и какви стъпки трябва да се предприемат най-спешно, за да бъде гарантирано, че всички прихващания с негарантирани влогове ще бъдат огласени като нищожни сделки, което мисля, че осигурихме“, каза лидерът на ДСБ.

Той обясни, че към момента няма осчетоводени прихващания. „Така че оттук нататък всичко е в ръцете на законодателя и на синдиците, определени от Фонда“, каза Кънев.

Тъмносиният депутат обясни и че вчера е провел разговор с премиера Бойко Борисов, за да поиска от него и Асоциацията на търговските банки да обяви прихващанията за нищожни. „Доколкото разбрах, това е направено“, каза политикът. По-рано днес след среща с Асоциацията министър-председателят обяви, че цесиите в КТБ ще бъдат отменени.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още