IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП се стяга за местния вот в края на 2015 година

Работим по кръг организационни мерки, сред които и промени в различни ръководства, уточни лидерът на партията Михаил Миков

17:26 | 25.11.14 г. 1
БСП се стяга за местния вот в края на 2015 година

БСП трябва да вземе мерки, които да доведат до засилване на политическото влияние на левицата преди местните избори през есента на следващата година, смята лидерът на партията Михаил Миков.

„Работим по кръг от организационни мерки, които да доведат до засилване на политическото влияние в навечерието на местните избори, включително и промени в различни ръководства“, заяви той след редовното заседание на Изпълнителното бюро на БСП. 

Според него през пролетта левицата трябва да е в състояние, което да й даде перспективи преди местния вот.

Едва ли ще има конгрес на БСП с пълен цикъл отчет и избори, макар и да се чуват гласове за провеждането на такъв от партийци. Партията обаче ще проведе работни срещи между структурите с цел заздравяването на организациите.

„Има мнения за пълен цикъл отчет и избори, но аз не споделям това виждане, както и Националният съвет. Тук става въпрос за определени амбиции, които не биха заздравили позициите на партията“, коментира Миков.

Относно заплахата на Патриотичния фронт, че ще оттегли подкрепата си от правителството, ако Орхан Исмаилов остане зам.-министър на отбраната, Миков прогнозира, че партиите във властта ще се споразумеят. 

„Ще постигат разбирателство по този въпрос, чак толкова драматизъм за един зам.-министър...“, коментира лидерът на социалистите.

Той определи като „фрапантен пример на дисфункцията в правосъдната система“ изчезването на тефтерчетата на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, в което фигурираха инициали, еднакви с тези на известни политици. 

Според Миков обаче проблемът е, че законът за комисията не е променян и тя продължава да съществува във формулата „Златанов“.„Това са индикации, по които ЕК ще ни дава оценки и споделям очакванията на Меглена Кунева, че констатациите в него няма да са леки“, призна лидерът на БСП.

Миков съобщи, че левицата ще внесе промени в законодателството, свързани с прозрачността при бюджетните разходи.

БСП предлага с изменение на Закона за бюджета да се запише, че на сайта на Министерството на финансите се публикуват разходите за командировки, заплатите и гражданските договори на всички администрации в страната.
„Такъв закон има в САЩ, закон за прозрачността, и в условията на криза на свиване на бюджетните разходи такава инициатива е наложителна“, мотивира предложението на социалистите Миков.

Отделно БСП ще внесе и промени в Закона за средното образование, защото не приема искането на ГЕРБ и частните училища да получават финансиране от държавата.

„Със законопроекта ще се търси еднакво ниво на масово образование, за да се гарантира масов достъп на всички деца, защото има разлики и проблеми в различните училища, особено в селските райони. Търси се решение за гарантиране на ниво на грамотност при завършване на всеки един образователен етап“, обясни Миков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Godo
преди 9 години
Плевеллиев:"От 25 години се занимаваме със сбърканите дати, с дребнотемие и не отговаряме на големите въпроси защо сме по-бедни от други демократични държави като Полша" ... .. БВП на зает се разделя на минимална и на средна заплата. Така за Полша получих числото 60% средна заплата като процент от БВП на зает по номинал, а 22% е минималната заплата. При българите е съответно 30% за средна заплата, и 11% за минимална заплата. ТОЕСТ ЕКСПЛОАТАЦИЯТА В ПОЛША Е ДВОЙНО ПО-МАЛКА ОТ ТУК, ТОЕСТ ТУК ЕКСПЛОАТАЦИЯТА Е ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ ПОЛША. И съответно в населението остават два пъти по-малко пари като процент от произведеното. А ТУК ПРОВЕРЕТЕ КОЛКО ДЪРЖАВНА ИКОНОМИКА ИМА ПОЛША. http://geopolitica.eu/2012/broi6-2012/1351-golyamoto-zavrashtane-na-darzhavniya-kapitalizam . - На практика, в периода 1996-2000, делът на компаниите, контролирани от държавата, в страните от ОИСР не е намалял. Poland Income Tax RateIncome Tax Rate : 32 Poland Corporate Tax RateCorporate Tax Rate : 19
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още