IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българите са харчили по над 6 млн. лева на час за Коледа

Очакванията са след новогодишните пътувания и пазарувания да изхарчим повече от миналата година, когато сме похарчили около 4 млрд. лева

09:00 | 30.12.14 г.
Българите са харчили по над 6 млн. лева на час за Коледа

Повече от 6 млн. лева на час са изхарчили българите около коледните празници, показват предварителни данни на Националната агенцията за приходите, съобщи "Нова Телевизия". Очакванията са тази година да отделим повече от семейния бюджет за празнуване и пазаруване от миналата година.

Българите масово ще посрещнат Новата година у дома, като поне 80% ще празнуват вкъщи. Около 720 хил. българи пък ще пътуват в страната и в чужбина за посрещане на празника. По-голямата част от тях – 560 хил. са избрали да изкарат празничните дни в родните курорти, семейни къщи или просто на гости при роднини и приятели. Едва 160 хил. ще посрещнат 2015-та зад граница, като повечето се насочват към курортите на съседките ни - Гърция, Турция, Сърбия и Македония.

Около 5 хил. българи ще ползват чартърни самолетни полети - до Дубай, Тайланд, остров Мавриций, Индонезия, Карибския басейн и до други дестинации, в които туристите могат да се наслаждават на слънчеви лъчи и топло време. Все повече млади хора ще отброят последните секунди на годината сред фойерверките над някои от големите европейски площади.

Ако сме решили да празнуваме в някой от родните курорти, ще трябва да заделим средно по 265 лева. Пътуването в чужбина ще струва на човек около 575 лева. Очакванията са след новогодишните пътувания и пазарувания да изхарчим повече от миналата година, когато сме изпразнили джобовете с около 4 млрд. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още