IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Решението за втори лифт в Банско минава през законовите процедури, каза Василева

Ще бъде спазен законът и ако има инвестиционни предложения, ще бъдат преминати всички регламентирани стъпки, заяви екоминистърът

12:42 | 22.03.15 г. 2
Решението за втори лифт в Банско минава през законовите процедури, каза Василева

Отговорът на въпроса дали ще има втори кабинков лифт в Банско може да бъде даден, едва когато минат всички изискуми процедури по закон. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в предаването „Тази неделя” по bTV. 

Процедурите са свързани с наличието на план и проект, който трябва да премине през екологична оценка, оценка за съвместимост със защитените зони по НАТУРА, поясни тя. 

Преди да преминат тези процедури, никой не би могъл да каже дали ще има или няма да има втори лифт в Банско, подчерта Василева.

„Ние гарантираме, че ще бъде спазен законът и ако има инвестиционни предложения, ще бъдат преминати всички регламентирани стъпки, за да се получи максимална сепен на увереност дали да има подобно съоръжение”, каза екоминистърът.

С покачване на температурите започва и пролетното свеготопене, така че МОСВ следи стриктно нивата на реките и водните обекти на територията на страната за своевременно предприемане на превантивни мерки, каза още Василева.

Въздухът в Иганово и околните населени места е чист, увери още министърът на околната среда и водите.

Тя обясни, че след взрвивовете в склад за боеприпаси на ВМЗ-Сопот в събота вечерта са направени три замервания, които потвърждават, че във въздуха там няма наличие на опасни вещества.

„Взривените материали не съдържат вещества, които да са опасни за околната среда. Няма основания за притеснение”, успокои Ивелина Василева.

По думите й ключът към предотвратяването на подобни инциденти в бъдеще е контролът. „Необходимо е да се прилагат всички възможни мерки на безопасност на труда и при работа с чувствителни материали”, посочи тя.

Подобна теза в ефира на bTV изрази и министърът на отбраната Николай Ненчев.

„Няма никакви рискове за населението, те не съществуват още от началото на инцидента”, заяви днес в ефира на „Нова телевизия” и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Gocko
преди 9 години
Така и трябва да бъде,за да бъдат прозрачни и законни инвестициите, които ще напълнят местната и държавната хазна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още