IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калфин: Ще има по-сериозни санкции за работодатели при трудови злополуки

Жертвите при инцидента в комплекс „Слънчев ден“ са вече две

21:46 | 09.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Калфин: Ще има по-сериозни санкции за работодатели при трудови злополуки

По-сериозни санкции за работодатели при случаи на трудови злополуки. Това предлага социалният министър Ивайло Калфин, предава пресцентърът на социалното министерство, цитиран от Dnes.bg.

„Вече проведох разговор с министър Христо Иванов и се разбрахме да възложим на експертите законодателни промени, които да предвидят увеличена наказателна отговорност за работодатели, които наемат работници без трудов договор и които умират, докато си вършат работата. Ще предложим и увеличаване на паричните санкции за работа без договор“, посочва Калфин.

Той изрази надежда, че прокуратурата ще разследва бързо ролята на различните институции и лица, които имат отношение към трагичния инцидент с разрушаването на хотел „Вероника“ в комплекс „Слънчев ден“, който се срути върху разрушаващите го работници.

Ивайло Калфин изрази остро възмущение от зачестилите през последните дни трудови злополуки, при които загинаха и пострадаха няколко души.

„Ще инструктирам Главна инспекция по труда да засили контрола върху спазване на правилата за безопасност на труда. Не е допустимо работодателите и работещите да се отнасят с намалено внимание към човешкото здраве и живот“, заявява вицепремиерът.

Специално внимание ще се обърне и на „консервирането“ на строителни обекти преди активния туристически сезон.

Началникът на обекта в комплекс „Слънчев ден“ е задържан, съобщава информационна агенция „Черно море“, цитирана Dnes.bg. Мистериозният г-н Георгиев е задържан в малко населено място на територията на Варненска област. Предстои да бъде разпитан.

2/3 от отломките от сградата вече са вече разринати. Спасителите са извадили тяло от руините на хотела. Жертват още не е идентифицирана. Така обаче жертвите при инцидента вече са две, като се издирват още двама работници.

Работата по разчистването на руините ще продължи и през нощта. Общо 23 души и два багера работят на мястото на инцидента. 11 са спасители от Гражданска защита, а 8 са от общината.

По-рано днес стана ясно, че разрешението за ремонт на срутения хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден" е издадено от община Варна. То е подписано от главния архитект Виктор Бузев. Разрешението е издадено на „Международен панаир Пловдив“ АД за ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на апартаментен хотел "Вероника". В него обаче никъде не фигурира дейност по събаряне на сградата.

Още новини от страната четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
0pk
преди 9 години
Еми няма, ама те са го реконструирали като са решили да махнат 3-4 колони дето им се пречкат на планирания интериор. Зако да питаме инженери, ни сме умни и всичко си знаем, шото имаме пари. Съвсем друг е въпроса, че подизпълнителя на подизпълнителя на изпълнителя е викнал тълпа *** да вършат работата, щото нали и за него трябва да останат пари. Ей всеки иска да взима пари без да бачка и накрая *** са виновни, нали Императоре?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още