IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топлофикация-Шумен ще бъде обявена в несъстоятелност

Всички кредитори гласуваха против втория оздравителен план на дружеството

21:29 | 23.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Топлофикация-Шумен ще бъде обявена в несъстоятелност

Шуменската "Топлофикация" ще бъде обявена в несъстоятелност, след като днес всички кредитори гласуваха против втория оздравителен план на дружеството, предложен от собственика инж. Димитър Димитров.

Предстои синдикът на фирмата Елвира Танчева да поеме изцяло контрола над ТЕЦ-а и да насрочи търгове за продажба на активите, съобщава БНР. 

"Кредиторите взеха решение, което, според тях, защитава най-добре техните интереси. Това е. Оттук нататък аз ще следвам закона, вече ще се обяви в несъстоятелност, ще се осребрява цялото имущество и ще се удовлетворяват кредиторите единствено и само с приети вземания по реда на Търговския закон", каза Танчева.

В началото на март Димитър Димитров заяви, че Топлофикация – Шумен ще заработи от следващия отоплителен сезон. Има вариант, дори ако синдикът на дружеството реши да го обяви в несъстоятелност, инвеститори да закупят предприятието и шуменци пак да имат парно, каза той тогава.

Оздравителният план предвиждаше децентрализиране на парното отопление в Шумен. Плановете бяха да бъдат изградени котелни на природен газ в абонатните станции в блоковете за сметка на Топлофикация. За изпълнението на плана щяха да са необходими 3-4 млн. лева.

Задълженията към кредиторите на Топлофикация – Шумен са в размер на 23 млн. лева. Най-големите кредитори са Булгаргаз и Националната агенция за приходите. Последното плащане към основния кредитор – държавното газово дружество, е от зимата на 2011 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 34 rate down comment 8
forexar
преди 9 години
Ако може и Топлофикация София .. и да се приключва с тази глупост да се подгряват тръби и топлината да се пренася на километри по тръби. Доказано неработещ модел, нерентабилен, ... непазарен ... вреден
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още